Täitunud unistus: linnast maale lambaid pidama

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Inimese lähenedes tõmbuvad lambad eemale, kuid vaikselt kükitav fotograaf on nii eriline vaatepilt, et julgemad tulevad peagi teda uudistama.
Inimese lähenedes tõmbuvad lambad eemale, kuid vaikselt kükitav fotograaf on nii eriline vaatepilt, et julgemad tulevad peagi teda uudistama. Foto: Urmas Luik

Oi kui paljud linnainimesed on vahel mänginud mõttega, et koliks õige maale elama ja võtaks lambad, aga Anu Tiitsaar ja Ivo Uutar viisid selle romantilisena tunduva plaani ka ellu. Maale kolinud ja oma ettevõtte ­loonud pere pälvis läinud nädalal C. R. Jakobsoni konkursil Pärnu Postimehe eripreemia. Julge tegutsemise ja loomapidamise-teaduse ühenda­mise eest.

Varbla külje all nüüdseks juba kuuendat aastat Niinepuu lamba­maja pidav pererahvas juhatas meid fotograafiga nädala keskel karjamaale, kus sadakond utte sellekevadiste talledega kõrbenud kõrte vahelt rohelist suutäit otsisid ja kaks lumivalget karjakoera neid kaitsesid.

Juhtus olema esimene jahedam päev pärast lõõskavat kuumust ja ­öösel sadanud paduvihma. Nii ei konutanud lambad enam jooginõu lähedal varjus, vaid liikusid avaral karjamaal suutäisi ampsates rahulikult ­ringi.

“Ilus,” sõnas keset tööpäeva puhkepausi võtnud Ivo oma karja vaadates. “Jah, kari näeb sel aastal hea välja, taude pole läbi käinud, talled kasvavad ilusti, silm puhkab,” lisas kõrvalt Anu puusal kümnekuust Annat kiigutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles