Spinnakeri regatil jagus auhindu kolme riigi purjetajatele

Joel Kukk
Copy
Pärnu poiss Andrias Sepp saavutas Optimist-klassis Eesti parimana neljanda koha.
Pärnu poiss Andrias Sepp saavutas Optimist-klassis Eesti parimana neljanda koha. Foto: Aleksandr Abrosimov

Tallinna lahel neli päeva kestnud noorpurjetajate 45. Spinnakeri regatil seilas 107 Optimisti ja 29 Zoom8-klassi paati Eestist, Soomest, Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Kuni 15aastaste merekarude Optimist-klassis pani oma paremuse veenva ülekaaluga maksma Soome piiga Helmi Vauhkonen, kes noppis seitsmest võistlussõidust neli esimest, kaks kolmandat ja kuuenda koha. Pjedestaali madalamad astmed kuulusid lõunanaabritele: teise auhinna vääriliselt seilas Richard Plavins ja kolmandaks tuli Julijs Kaugars.

Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandik Andrias Sepp sai Eesti parimana neljanda koha, viies oli Marius Antanavičius Leedust ja kuuendaks tuli Venemaa tüdruk Veronika Basalkina. Esikümnesse mahtusid veel venelane Artem Cherpita, pealinna poiss Keito Haamer, pärnakas Martin Rahnel ja Karlina Vaivode Lätist.

Laura Marii Taggu sai 29. koha, Emma Mia Kaar oli 40., Sharon Peetrimäe 44., Liise-Kärt Liiber 50., Aron Poolma 58., Karl Oskar Vare 63., Leene Väliste 73. ja Daniel Johan Andres Õunap 76.

Optimistidel seilavad noored merekarud valmistuvad startima.
Optimistidel seilavad noored merekarud valmistuvad startima. Foto: Aleksandr Abrosimov

Zoom8-klassis oli jäme ots pealinna piigade käes: regati võitis Eisabeth Ristimets, teiseks tuli Juta Koov ja kolmandaks Maria Aleksandra Vettik. Pärnu poiss Kevin Aus pidi leppima 24. kohaga.

“Spinnakeri regatt oli enamikule meie noortest esimene suurvõistlus,” rääkis Pärnu jahtklubi purjespordikooli peatreener Elise Umb. “Nii kõrgetasemelisel regatil olid seni osalenud vaid Andrias, Martin ja Laura Marii. Viimast aastat Optimistil võistlev Andrias purjetas tõusvas joones ja oli väga lähedal poodiumikohale. Paraku sai talle saatuslikuks eelviimane sõit, kus vaibuv tuul mängis trumbid kätte kergekaalulistele konkurentidele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles