Ooperisari toob lavale stseenid Straussi ooperitest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sopran Kai Kallastu.
Sopran Kai Kallastu. Foto: Erakogu

Pühapäeval kõlavad Pärnu uue kunsti muuseumis Pärnu Ooperi sarjas "Abonement 007" stseenid Richard Straussi ooperitest "Salome" ja "Arabella".

Stseene esitab Pärnu Ooperi Wagner-Strauss Ensemble koosseisus sopran Kai Kallastu ja bariton Atlan Karp, keda saadavad klaveril neljal käel Liina Lill ja Andrus Kallastu.

Sopran Kai Kallastu on vabakutseline ooperi-, kammermuusika- ja suurvormilaulja.

Bariton Atlan Karp töötab Vanemuise teatri ooperisolistina.

Pianist Liina Lill töötab klaveri ja instrumendipedagoogika õppejõuna Eesti muusika- ja teatriakadeemias ning Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias. Ta on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia klaveri interpretatsioonipedagoogika erialal ja täiendanud ennast Sibeliuse akadeemias klaveripedagoogika erialal. Pärnu Ooperi tegevusega on Liina Lill seotud 2010. aastast.

Helilooja ja dirigent Andrus Kallastu on teinud koostööd paljude muusikutega Eestis, Soomes, Saksamaal, Šveitsis, Prantsusmaal ja mujal Euroopas ning tegutsenud muusikafestivalide ja kollektiivide kunstilise juhina Eestis ja Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles