Pärnu poiss kihutas Soome ringrajal mehiselt

Copy
12aastane pärnakas Hugo-Brent Freimann (nr 55) pakkus Alastaro ringrajal kiiretele põhjanaabritele väärilist konkurentsi.
12aastane pärnakas Hugo-Brent Freimann (nr 55) pakkus Alastaro ringrajal kiiretele põhjanaabritele väärilist konkurentsi. Foto: Helen Urbanik

Mootorratturite Eesti ja Soome meistrivõistluste etapil startis Alastaro ringrajal 141 sportlast ja paremus selgus kuues arvestuses.

Pärnu Vihuri motoklubi sportlastest oli edukaim juunioride Supersport 300 klassis võistlev Hugo-Brent Freimann, kes saavutas kiirete põhjanaabritega konkureerides esimeses sõidus teise ja teises neljanda koha. Avasõidus pidi 12aastane Freimann tunnistama põhjanaabri Rasmus Nurmi nappi paremust. Teises sõidus püsis noor pärnakas Nurmi, Arttu Matikaineni ja Juho Kantola järel neljandal kohal, kuid neist mööda sõita ei õnnestunud. Väärib märkimist, et Freimanni parim ringiaeg 1.24,49 on tema isiklik tippmark Alastaro ringrajal.

Freimanni klubikaaslastest sai Andre Köster mõlemas sõidus viienda koha ja Silvester Sarapik oli vastavalt kuues ja seitsmes. Esitosinasse mahtusid Eesti poistest veel Fred Erik Merivälja, Jan-Jüri Lehtmets ja Uku Kandelin.

Kõige kiiremate tsiklite Superbike’i klassis pani oma paremuse maksma põhjanaaber Niki Tuuli. Vihuri klubi esindav paljukordne Eesti meister Hanno Velt pidi esimeses sõidus leppima viienda ja teises 11. kohaga.

B1200 klassis oli Eesti meeste omavahelises arvete klaarimises parim Rannus Ervin, poodiumi madalamad astmed kuulusid Taavi Nahkole ja Jarmo Kivile.

Mini GP klassis olid kolm kiiremat soomlased Domi Pekkanen, Jerry Miikki ja Aatos Taipale. Vihuri poistest sai Karro Robert Jäärats neljanda ja viienda koha ning Jaanus Lembitu Reima oli kuues ja kaheksas.

Külgvankrite kihutamisel nautisid mõlemas sõidus võidurõõmu Eero Pärm ja Lauri Lipstok ning C1200 konkurentsis jõudsid esikolmikusse Evgeny Lavrienko, Erkki Krünberk ja Anvar Marksa.

Motoringraja Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse septembri esimesel nädalavahetusel Audruringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles