Raekojas kõlab venekeelse noorteooperi esiettekanne

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Ooperi ettekandmisel on põhiraskus Vene kultuurikeskuse vokaal­ansambli Allegro ­neidudel ja pärnakal Toomas Kuteril, kellele usaldati korstnapühkija roll.
Ooperi ettekandmisel on põhiraskus Vene kultuurikeskuse vokaal­ansambli Allegro ­neidudel ja pärnakal Toomas Kuteril, kellele usaldati korstnapühkija roll. Foto: Erakogu

Pärnu raekoja saalis kuuleb sel laupäeval esimest korda venekeelse noorteooperi “Korstnapühkija” kontsertettekannet, milles osalevad Tallinna Vene kultuurikeskuse laulustuudios õppivad noored ja Vene teatri näitlejad, nimiosa on aga usaldatud pärnakale.

Nii muusika kui ka libreto ­autor on Tallinna Vene kultuurikeskuses ja Vene filharmooniaühingus kunstilise juhina töötav helilooja ja pianist Vladimir Ignatov. Põhiraskus on Vene kultuurikeskuse juures tegutseva noortestuudio neidude vokaalansamblil Allegro, mille paarkümmend lauljat moodustavad ooperikoori. Jutuvestja osa laulab Juri Tužanski ja vassijamutikese oma Tatjana Gudõm, korstnapühkija osas astub aga üles Toomas Kuter.

Kontsertettekannet aitas ­juhendaja Svetlana Zaugaroval ­lavale seada Eduard Toman, hiljem on plaanis noorteooper koos liikumisega lavastusekski vormida ning seda hakatakse etendama Vene kultuurikeskuse programmis. Pärnu järel kantakse ooper järgmisena ette augusti keskel Tallinna vanalinna päevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles