Haigla külje alla hooldekodusse kolivad elanikud enne aasta lõppu

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Ehitus ei ole läinud viperusteta. Näiteks polnud vahepeal saada vajalikke plokke, misjärel pidi projekti muutma.
Ehitus ei ole läinud viperusteta. Näiteks polnud vahepeal saada vajalikke plokke, misjärel pidi projekti muutma. Foto: Urmas Luik

Pärnu haigla külje all, aadressil Oja 144 käivad juba hiliskevadest saati suuremat sorti ehitustööd. Tavapärase uusaren­duse asemel valmivad seal enne aasta lõppu hoopis erivajadustega inimeste ridaelamud, kuhu aja märgina luuakse koostöökeskuski.

Oja arenduse tellis aktsiaselts Hoolekandeteenused ja tegu on osaga suurest plaanist sulgeda psüühiliste erivajadustega inimestele kunagi loodud suured hooldekodud. Suur plaan selles mõttes, et tegu on riigi kavandatud ja toetatud projektiga, milles peale Hoolekandeteenuste osaleb teisigi erihoolekandeteenuse pakkujaid.

“Kogu projekt tähendab seda, et kombinaadi tüüpi ühiselamud sulgeme ja teeme nende asemel palju väikesi, võimalikult koduseid ja hubaseid ning ümbrusse sulanduvaid elamuid, kus inimestel oleks samasugused võimalused ühiskondlikus elus kaasa lüüa nagu kõikidel teistel,” selgitas Hoolekandeteenuste kinnisvaradirektor Karl Mänd. “Seni on nad paljuski neist ilma jäänud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles