Rain Jung Miks vajab Pärnu keskkonna abilinnapead? (1)

Rain Jung
, Pärnu linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees
Copy
Pärnu ettevõtja ja linnavolinik Rain Jung.
Pärnu ettevõtja ja linnavolinik Rain Jung. Foto: Ardi Truija

Sest niimoodi asjad enam edasi kesta ei saa – oleks lühike vastus pealkirjale. Meie linn on suurima pindalaga omavalitsus Eestis, meil on lahed, jõed, metsad, rabad. Oleme suvepealinn ja turistide lemmikkoht. Soovime meelitada enda juurde tootmisinvesteeringuid ja muul viisil tõsta Pärnu mainet, ühtlasi täita rahaga linnakassatki.

Linna arengueesmärgid on ambitsioonikad, kuid ühe suure puudusega: tehakse suuri sõnu elukeskkonna väärtustamise kohta, kui tegudes ollakse rohkem kui tagasihoidlikud. Meie looduskeskkond on osa kvaliteetsest elukeskkonnast ja peame seetõttu teda mitu korda rohkem väärtustama ja kaitsma – enne kui on liiga hilja. ­Kuidas seda teha: vaja on tuua linna juhtimisse keskkonnajuhi positsioon, mille täitja suudab hoida rahateeni­mise särast kõrgemal meie ja tulevaste põlvede elukvaliteedi jaoks olulisi väär­tusi.

Sellise positsiooni vajalikkuse ­näiteid ei pea kaugelt otsima. Oleme merelinn, kuid me ei suuda hoida oma lahte puhtana ja lasta sinilippudel lehvida. Et laht veelgi kiiremini haisema läheks, tuuakse igal aastal rannanii­dule suvitama toredad veised, kes tonnide kaupa oma väljaheiteid vette uhavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles