Teatri-, kino- ja kontserdisaali ainult piletiga enam sisse ei lasta

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Vändra publiku valmisolekut ­testib tuleval nädalal Rakvere teatri südamlik soome komöödia “Kõike head, vana toriseja”. Pildil Tarvo ­Sõmer ja Liisa Aibel.
Vändra publiku valmisolekut ­testib tuleval nädalal Rakvere teatri südamlik soome komöödia “Kõike head, vana toriseja”. Pildil Tarvo ­Sõmer ja Liisa Aibel. Foto: Maris Savik /Rakvere teater

Järgmise nädala esmaspäevast käib teatrisse, kontserdile, kinno või rahvamajja etendust vaatama minek uutmoodi. Pileti ostmisest ja ettenäitamisest enam ei piisa. On vaja teistki paberit ja kahtluse korral isegi isikut tõendavat dokumenti. Endla teatri juhi Roland Leesmendi sõnutsi võib see praegusel puhkusteajal, mil mõtted on mujal, paljudele inimestele selguda alles ukse peal halva üllatusena.

9. augustist kehtima hakkavate reeglite järgi peavad üri­tuste korraldajad kontrollima kõigi osalejate nakkusohutust juhul, kui siseruumis on üle 50 või õues üle 100 osaleja. Enda nakkusohutust peab iga osaleja seejuures ise tõendama. Selleks on kolm võimalust: esitades tõendi kas vaktsineerimise, COVID-19 läbipõdemise või negatiivse proovitulemuse kohta.

Leesmendi arvates on hea, et teatrielu saab jätkuda, sest Endlal algavad just nüüd pärast kuupikkust puhkust taas suvelavastuse “Põrgupõhja uus Wanapagan” etendused, aga keerukaks teeb olukorra see, et uued reeglid tulid nii järsku, reageerimiseks jääb vähe aega ja riiklikult ei ole veel välja töötatud seda võimalust, et testimine paremini toimiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles