Kurt, suhkruhaige ja pime – neljajalgne imeloom Ella

Elisabeth Luik
Copy
Vesselov julgustab kõiki haiguste pärast mitte lootust kaotama või kohe alla andma. Samamoodi usub Vesselov, et iga haiguse pärast ei tasu koera kohe magama panna.
Vesselov julgustab kõiki haiguste pärast mitte lootust kaotama või kohe alla andma. Samamoodi usub Vesselov, et iga haiguse pärast ei tasu koera kohe magama panna. Foto: Urmas Luik

Koer, kes on 14aastane, kurt, suhkruhaige ja pime, pole just sage nähtus. Ent ta on oma vanuse kohta äärmiselt asjalik, aktiivne ja elab armastava perenaise hoole all. Vene spanjeli ja krantsi segu vanaproua Ella on ehtne näide sellest, et kui elu on antud, siis tuleb sellest viimast võtta.

Omapärase lemmiku omanik on Pärnumaa vaktsineerimise koordinaator Karmen Vesselov, kellele Ella on tema esimene koer. “Ühel suvel läksime kutsikaid vaatama. Nad olid pappkasti sees ja kui keegi võõras neile lähenes, siis pojad jooksid ema juurde, aga Ella tuli meie juurde. Võib-olla ta juba siis ei saanud ümbritsevast eriti aru,” meenutas Vesselov.

Koerake sündis küll kurdina, kuid Vesselovi sõnul tabas selle alles hiljem ära tema soomlasest sõber. “Peale seda hakkasime potikaasi kokku lööma ja vaatasime, et koer ei reageerigi. Ma ei osanud midagi kurdi kutsikaga ette võtta. Dalmaatsia koerad sünnivad tihti kurdina ning nad pannakse magama, nii ma lugesingi kurtide koerte kohta ja läksin isegi koertekooli, kus samuti ei osatud temaga midagi ette võtta,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles