Suur segadus Läänerannas: kas volikogu istung toimus või ei? (1)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Endine vallavanem ja tulevane vallavanema kandidaat Arno Peksar andis volikogu istungil (või volinike koosviibimisel?) sisse avalduse algatada volikogu esimehe Rait Maruste ning vallavanem Andres Hirvela suhtes umbusalduse avaldamist.
Endine vallavanem ja tulevane vallavanema kandidaat Arno Peksar andis volikogu istungil (või volinike koosviibimisel?) sisse avalduse algatada volikogu esimehe Rait Maruste ning vallavanem Andres Hirvela suhtes umbusalduse avaldamist. Foto: Jüri Looring

Eile Lihulas kogunenud kümme Lääneranna valla opositsioonivolinikku on seda meelt, et nad pidasid maha ühe asjaliku istungi. Koalitsiooni arvates aga mingist toimunud volikogu istungist rääkida ei saa. Olukord on sedavõrd ebatavaline, et volikogu esimees, paljunäinud Rait Maruste laiutab nõutult käsi. Sellist nalja ta varem näinud pole.

Pärast seda, kui suurvallas võimumänge lausa üllatava tõhususega vaos hoidnud vallajuht Mikk Pikkmets mullu taevastele radadele lahkus, on Lääneranna volikogust tulnud ridamisi ootamatuid uudiseid. Küll on tulnud ette ootamatusi hääletustel, esitatud umbusaldusi ja käidud kohtus, kevadel vahetus vallavõim ja juhiks seati Andres Hirvela.

Uusi juhte ei toeta kõik volinikud ning koalitsioonist on liikmeid vastasleeri ülegi läinud. Võimul on vähemusvalitsus, sest opositsioonis on 11 liiget võimulolijate kümne vastu. Ja opositsioon ei ole valla juhtimisega sugugi rahul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles