Folkansambel POSÕ kogub uue plaadi jaoks hoogu

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
POSÕ uus album peaks ilmavalgust nägema 2023. aastal.
POSÕ uus album peaks ilmavalgust nägema 2023. aastal. Foto: Urmas Luik

Pärnu- ja Viljandimaa juurtega folk’n roll ansambel POSÕ on Hooandjas käivitanud projekti, et salvestada oma teine kauamängiv.

POSÕ sündis 2013. aasta hakul Pärnus kunstide kooli ärklisaalis, kui kitarrist ja basstrummimängija Kristjan Põldmaa, solist ja mandoliinimängija Otto-Georg Kirsi, akordionist Kairo Pettai ja basskitarrist Hendrik Lõpp kokku said.

Pundi ainuke esinemine oli planeeritud kitarristi sünnipäevale, kuid pall läks veerema ja bänd saab tänavu kaheksaseks.

Pianist Ariel Marksalu ja tamburiinimängija Oskar Ilves liitusid ansambliga hiljem.

Esimese omanimelise plaadi ilmumisest möödus tänavu suvel viis aastat. Sestap otsustati võtta sihiks teine kauamängiv. Praegu on nad plaadi salvestusprotsessi alguses.

Tänavu jaanuaris avaldatud uue plaadi esimene muusikapala “Bandiidi lugu” on liikmete enda hinnangul slaavi pungi sugemetega ja tegu on väikese stiilikatsetusega. “Bandiidi lugu” räägib ahnusest, põikpäisusest, aga ka andestamisest ja eneseleidmisest. Maailmas ei ole miski mustvalge ning leidub inimesi, kes vastavalt võimetele veeretavad päeva õhtusse.

Valmiv album kannab pealkirja “Lugusid maalt ja merelt”, kus kuuleb muusika kaudu räägitud lugusid avamerest lahinguväljadeni. Seekord on inspiratsiooni võetud nii iiri, vene kui ka eesti pärimusest, mis on omakorda seotud bändiliikmete armastusega mere ja metsa vastu.

Albumi salvestamisel tehakse koostööd TÜVKA segakoori meestega. Album ilmub jaanuaris 2023.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles