Lugeja kiri ⟩ Millega tegelevad linnavalitsus ja terviseamet?

Copy
Lugejat hämmastab, et äsja toimunud Grillfestil polnud mingeid piiranguid ega kontrolli, kuid kahe silla jooks jäetakse nakkusohu tõttu ära.
Lugejat hämmastab, et äsja toimunud Grillfestil polnud mingeid piiranguid ega kontrolli, kuid kahe silla jooks jäetakse nakkusohu tõttu ära. Foto: Jüri Looring

Mind sundis kirjutama küsimus, millele ei ole telefonitsi saanud vastust ei linnavalitsusest ega terviseametist. 10. augusti Pärnu Postimehest võib lugeda, et Pärnumaa plingib koroonaviiruse kriisis punase laternana kogu Eestis. Siin on kõrgeimad nakatumisnäitajad, seevastu vaktsineerimisega sörgime tagaotsas.

Samast võib lugeda, et tuleb vältida rahvakogunemisi, kellelgi pole õigust inimesi proovile panna. Jäeti ära Jüri Jaansoni kahe silla jooks kui võimalik nakkuse levitaja. Kas ikka on nii? Vabas õhus joosta on pigem tervislik. Distants on kümme kilomeetrit ja mitte ükski haiglane inimene ei ole suuteline seda läbima ega lähegi proovima.

Samal ajal toimus Vallikääru aasal kaks päeva Grillfest, kuhu tuli kokku inimesi kogu Eestist. Ajaleht väidab, et see oli rahvarohkeim kui kunagi varem. Ei mingeid piiranguid, ei mingeid maske, ei mingit kontrolli. Kes aga jõudis, see lohistas end kohale, et end kaks päeva vabalt tunda.

(Kuigi nakkusohutuse kontrollita väliürituste osalejate arvu piirati esmaspäevast 1500 asemele 100 peale, ei kehti see kõigi õues toimuvate ettevõtmiste kohta. Nimelt tuleb nakkusohtu kontrollida vaid piiratud territooriumiga väliüritustel. – Toim.)

Lausa naeruväärne on lugeda, et Grillfestil vaktsineeriti kohapeal 132 inimest. Kas nad kõik olid ehk napsised ka, kes teab. Võib-olla olnuks õigem vaktsineerida kahe silla jooksul osalejaid? Aga üritus jäeti ära. Kahju.

Tekib küsimus, millega tegelevad meie linnavalitsus ja terviseamet. Suurem osa linnavalitsusest olevat puhkusel, nagu ajalehest võis lugeda. Kõiki puhkavaid abilinnapeasid asedas Meelis Kukk ainuisikuliselt. Kas ta sellega toime tuleb, see ei huvita kedagi, ka teda ennast mitte.

Küsin, kas kunagi tuleb aeg, kui Pärnumaa muutub roheliseks laternaks? Kes oskab ja julgeb vastata? Mis ometi küll Pärnus toimub?

T. L., pärnakas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles