Erakonnad ei kiirusta linnapeakandidaati välja hõikama

Sirle Matt
, reporter
Copy
Andrei Korobeinik lubab Pärnu linnapea ametisse asuda, kui valituks osutub.
Andrei Korobeinik lubab Pärnu linnapea ametisse asuda, kui valituks osutub. Foto: Konstantin Sednev

Kohaliku omavalitsuse volikogude valimised toimuvad kahe kuu pärast oktoobris, aga Pärnu linnapea kandidaadiga on välja tulnud vaid kaks erakonda.

Keskerakonna kandidaat linnapea kohale on Andrei Korobeinik. Valimisvõidu korral on Korobeinik valmis meerina ametisse asuma. Ta tähendas vaid, et valimisvõidu korral on võimalik ka opositsiooni jääda, nagu praegu on Pärnus juhtunud Reformierakonnaga. Päevselge, et sellisel juhul ei saa temast isegi valimisvõidu korral linnapead.

​Korobeiniku sõnutsi on tahes-tahtmata tänavuste valimiste peateema Pärnus uus autosild. Tema väitel sõltub järgmisest koalitsioonist, kas selle ehitus viiakse edukalt lõpuni ja kuidas silla eest makstakse. “Kas me survestame riiki, kas me loobume ehitusest, kas me maksame linnaeelarvest. Neid variante on mitu,” loetles Korobeinik silla eest maksmise mooduseid.

Isamaa erakonna Pärnu linnapea kandidaat on Andres Metsoja, kes kinnitas, et asub linnapea ametikohale, kui see võimalus tekib. Metsoja nimetas kohalike valimiste keskse teemana Pärnus uue silla rahastamist. “Me püüame tagada seda printsiipi, et pool rahast oleks linna panus ja pool Eesti riigi panus või siis Euroopa Liidu toetus,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles