Pärnu poiss pani ennast Euroopa karikasarjas proovile

Copy
Yamahat taltsutav 12aastane Hugo-Brent Freimann kihutas Tšehhis Mosti ringrajal esimest korda.
Yamahat taltsutav 12aastane Hugo-Brent Freimann kihutas Tšehhis Mosti ringrajal esimest korda. Foto: Vihur Motosport

Pärnu Vihuri motoklubi kasvandik Hugo-Brent Freimann osales Tšehhis Mosti ringrajal noorte motosportlaste Euroopa karikavõistluste etapil. 12aastane motosportlane esimeste hulka veel ei mahtunud, avasõidus sai ta 22 konkurendi seas 16. ja teises sõidus 17. koha.

“R3 Cup on kuueetapiline Euroopa karikavõistluste sari, kus 12–20aastased võidusõitjad osalevad identsetel Yamaha YZF-R3 masinatel,” selgitas Vihuri tiimipealik Marko Rohtlaan.

Tiimipealiku jutu järgi oli plaan alustada rahulikult, koguda rajaaega, hakata tagant tulema ja lõpuni sõita. Sellega sai Hugo kenasti hakkama, ta suutis vältida kukkumist, mis kohe alguses viis sõitjat maha niitis.

“Nii rada kui ratas olid meie poisile uued, Mostis sõitis ta esimest korda ja kuigi Supersport 300 klassi Eesti ja Balti meistrivõistluste liider võistleb kodus samuti Yamahal, oli ratas hoopis teistsugune,” märkis Rohtlaan. “Kindlasti on Hugol vaja saada kogemust, kuidas stardis kiirete punti saada ja nendega kaasa sõita. Esimesed on selles sarjas ringi peale ligemale kolm sekundit kiiremad, esikümnesse pääsemiseks piisaks tal kahe sekundi kärpimisest.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles