Konkurss kutsub tunnustama silmapaistvaid noori

Pärnu Postimees
Copy
Konkursi finaliste tänatakse Laheda Koolipäeva noortekonverentsi galal.
Konkursi finaliste tänatakse Laheda Koolipäeva noortekonverentsi galal. Foto: Lahe koolipäev Facebook

Selle kuu lõpuni saab esitada kandidaate Hea Eeskuju konkursile, et tunnustada neid üld- või kutsehariduskoolis õppivaid noori, kes oma vabast tahtest on viinud kodukandis ellu midagi sellist, mis väärib kogu Eesti tähelepanu.

14. korda toimuvale konkursile saab esitada noori, kes on teistele mingil viisil eeskujuks, olgu kohalikus kogukonnas või üleriigiliselt. Tänavu on võimalus esitada ka kuni kümneliikmelisi gruppe. Ei loe teo suurus, vaid see, missugust mõju see ülejäänud ühiskonna liikmetele avaldab. Hea Eeskuju eesmärk on näidata, et noored ei ole ainult meie tulevik, vaid nad loovad tulevikku juba praegu.

Taotluste seast valib žürii välja 15 finalisti, kelle hulgast selgub laureaat, välja antakse Suurima Julguse tiitelgi.

Konkursi patroon on riigikogu liige Kristina Šmigun-Vähi. Hea Eeskuju tiitli pälviv noor saab ettevõtmise peatoetajalt Swedbankilt 1700 eurot, Suurimale Julgusele on preemia välja pannud Telia.

Finaliste tänatakse Laheda Koolipäeva noortekonverentsi galal 7. oktoobril. Kandidaate saab esitada konkursi kodulehel nii eraisik kui asutus.

Mullu pälvis Hea Eeskuju tiitli Narva Vanalinna riigikooli abiturient Vladislav Virtonen, kes on sotsiaalse ettevõtte Edukoht kaasasutaja, osalenud Erasmus+ noortevahetustes ja treeningutel Eestis ja välismaal. Ta oli Sillamäe noortenõukogu esimene projektijuht ja aseesimees. Viimased kaks aastat on ta õpetanud juhtimisoskust ja inglise keelt programmis ACCESS. Ta on tegev Ida prefektuuri abipolitseinike ridadeski.

“Tahaksin noortele rääkida ja näidata, et kui sa tahad midagi saavutada, on kõik võimalik. Sõltumata sellest, kas sa kasvasid üles vanematega või ilma, kas sinu perel on suur sissetulek või väike,” kinnitas Virtonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles