Moekollektsionääri näitus lööb publikurekordeid

Tiiu Leis
, Maa Elu kaasautor
Copy
“Näitusel on 110 mannekeeni ja üle 200 aksessuaari, kõik naiste kavalused, milleta moodi ei eksisteeriks,” tutvustab punases pluusis ja paksude mustade raamidega prillidega Aleksandr Vassiljev.
“Näitusel on 110 mannekeeni ja üle 200 aksessuaari, kõik naiste kavalused, milleta moodi ei eksisteeriks,” tutvustab punases pluusis ja paksude mustade raamidega prillidega Aleksandr Vassiljev. Foto: Tiiu Leis

“Huumor ja mood peavad käima käsikäes, huumorit on vaja, ­eriti kriisiolukorras. Mida rohkem pandeemiat, seda rohkem peaks naerma. Kas elada või üle elada? Mille me valime? ­Mina valin elamise!” teatab moerõivaste koguja, lava- ja moekunstnik, moekirjanik, saatejuht ja lektor Aleksandr Vassiljev.

“Minge plaažile, sööge pirukat, ümbritsege end lillede, lõhnadega või soetage omale kassike. Lubage endale naudinguid kõige raskemal ajalgi. Mitte keegi pole sellest elust elusana väljunud, oleme kokku leppinud?” soovitab 63aastane moekollektsionäär saalitäiele näitusetuurile tulnud parimas eas, hoolitsetud ja lõhnastatud naistele Salvador Dali stiilis sürrealistliku korstna kujulise kübaraga mannekeeni ees.

​Vassiljev on Pärnu muuseumisse meelitanud rekordarvu külastajaid ja lööb oma moekogust pärit esemetega 150 aastat kuurordimoodi kajastava näitusega “Peegeldades päikest” tõenäoliselt kõiki eelmisi väljapanekuid. Praeguseks on näitust vaadanud juba üle 4500 inimese. Elame-näeme, kui suureks see arv kasvab, sest “Peegeldades päikest” on avatud 19. septembrini. Tasub minna, sest näituse kuraator, Pärnu muuseumi teadur Aleksandra Ehte nägi selle väljapaneku suvepealinna toomisega vaeva mitu aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles