Pärnumaa teedel vuravad liitlaste sõjaväekolonnid

Pärnu Postimees
Copy
Sel ja järgmisel nädalal liiguvad Pärnumaa teedel sõjaväemasinate kolonnid. Arhiivifoto.
Sel ja järgmisel nädalal liiguvad Pärnumaa teedel sõjaväemasinate kolonnid. Arhiivifoto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tapal paikneva liitlaste lahingugrupi Prantsuse kontingent liigub laupäevast kuni esmaspäevani marsruudil Tapa–Pärnu–Adaži, et osaleda Lätis toimuvatel lahinglaskmistel.

Peamiselt liiguvad sõidukid Tapa–Pärnu–Ikla maanteel.Sell ajavahemikel liiguvad korraga kuni 15 ühikust koosnevad kaitseväe kolonnid. Ajavahemikul 20.–22. augustini liiguvad kolonnid samal marsruudil tagasi Tapa linnakusse.

Kolonnide liikumise logistilise poole tagamiseks on kaasatud peale Prantsuse üksuste ka lahingugrupi Suurbritannia üksused ning Eesti ja Läti sõjaväepolitsei.

Lätis toimuvad lahinglaskmised on pikalt ette planeeritud laskeharjutus, kus kasutatakse ära Adaži harjutusala pakutavaid võimalusi, et harjutada erinevaid manöövreid nii lahingumasinate kui Leclerci tankidega. Ühtlasi on Eestis oma rotatsiooni lõpetava Prantsuse üksuse jaoks tegu hooaja viimase laskeharjutusega. Peagi vahetab praegu Tapal paikneva üksuse välja järgmine Prantsuse üksus.

Kaitsevägi kutsub kõiki üles olema tähelepanelik ning ohutult liiklema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles