VÄGEV ⟩ Pärnakad hoolitsesid kettagolfi EMil eestlaste medalite eest

Märt Pilme
, reporter
Copy
Mathias Villota.
Mathias Villota. Foto: Margit Kurvits

Eesti kettagolfikoondis teenis Tšehhis Euroopa meistrivõistlustel kaks medalit. Mõlemad riputati suvepealinlaste kaela.

Eesti saatis Konopištěsse 20 sportlast. Suurim lootus pandi pärnakas Kristin Tattarile, kes ei vedanud oma poolehoidjaid alt ja võitis 37 naise hulgas hõbemedali. 

Kahekordne Pärnumaa parim naissportlane läbis neli võistlusringi 255 viskega, mis andis tulemuseks üheksa alla par'i. Euroopa meistriks kroonitud soomlanna Henna Blomroos tegi kaks viset vähem. Enne viimast ringi juhtinud soomlanna Eveliina Salonen pidi leppima kolmanda kohaga (-3). Neljas oli eestlane Keiti Tätte (+7).

2018. aasta EM-pronks Tattar oli enne finaalringi teine ja Blomroosist kahe viskega maas. 

“Rajale tulles olin motiveeritud positsiooni parandama ja hästi mängima. Peamine eesmärk oli rajalt ära tulla hea enesetundega, mille ma üldjoontes saavutasin. Mängupilt oli üsna okei ja tundsin end kindlalt, aga igal pool jäi justkui gramm midagi puudu – kas ei kukkunud putt (lähivise, M. P.) sisse või ei tulnud lähenemine välja. Aga disc golf on juba selline ja tuleb rahul olla sellega, mis on,” kommenteeris Tattar alaliidu vahendusel. 

Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Alyssa Van Lanen

Teise medali tõi Eestile 16aastane pärnakas Mathias Villota (-28), kes kuni 19aastaste meesjuunioride seas jäi alla vaid põhjanaaber Daniel Davidssonile (-34). 40 meesjuuniori hulgas tuli pronksile norrakas Evald Sandermoen Øwre (-25).

Villota saavutas noorte hulgas finaalringi parima tulemuse (-10) ja viskas 13. rajal hole-in-one, kui saatis 108 meetri kauguselt ketta ühe viskega korvi.

“Normaalne!” võttis äsja Balti meistrivõistlustel kõiki mehigi edestanud Villota EMi kokku. “Esimesed kaks ringi olid ikka väga halvad ega kõlba kuhugi. Kolmas-neljas olid juba mängu moodi. Jään rahule: tegin korraliku comeback’i ja tõusin 12. kohalt teiseks.”

Tšehhis võistles veel kaks pärnakat. Meeste avatud divisjonis jäi Silver Lätt (-25) 101 sportlase hulgas jagama üheksandat kohta. Üle 40aastaste meeste seas oli Raimo Kimmel 44 kettagolfari konkurentsis 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles