Laagrikogemus kinnitas: tüdrukud õpivad tehnikat poisteta paremini

Elisabeth Luik
Copy
HK Unicorn Squadi eestvedaja Liis Koseri arvates toimib vaid tüdrukutele mõeldud huviring palju tõhusamalt kui segaring.
HK Unicorn Squadi eestvedaja Liis Koseri arvates toimib vaid tüdrukutele mõeldud huviring palju tõhusamalt kui segaring. Foto: Jüri Looring

Eelmisel nädalal toimus Sauga avatud noortekeskuses ühepäevane lastelaager, mille korraldas HK Unicorn Squad. Eriliseks tegi laagri asjaolu, et siia olid kokku tulnud üksnes tüdrukud: kaheksa- kuni 14aastased piigad Saugast, Tootsist, Raekülast ja Pärnu-Jaagupist, õppimaks nii elulisi oskusi kui lahendamaks füüsika ja matamaatikaga seotud ülesandeid.

Laagri eestvedaja Liis Koseri arvates on muljet avaldav, kui leidlikud ja nutikad on neiud, kui nad õpivad õiges keskkonnas. “Mõtlesime, et asi ei saa ju olla selles, et tüdrukuid sellised teemad ei huvita. Kindlasti huvitavad, ainult keskkond on pisut vale. Proovisime siis ilma poisteta ja töötab väga hästi,” kinnitas korraldaja.

Organisatsioon, mille lipukirjaks “Tehnoloogias ainult tüdrukud”, sai alguse probleemist, et poistele on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) huviringe küllaltki palju ja enamik tütarlapsi ei soovi seal osaleda. “Ühe tehnikaringi kohta tuleb kümme poissi ja paar piigat. Tüdrukud ei taha seal käia, sest nad jäävad tihti tagaplaanile. Poisid teevad neile kõik ette ära ja nad ei saa tunnist sama kogemust mis poisid,” selgitas Koser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles