Pärnu kammerkoor alustab juubelihooaega üle lahe lauludega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
“See kontsert tuleb absoluutselt mitteakadeemiline,” lubas Pärnu kammerkoori dirigent Elo Kesküla. Pilt kammerkoori ja käsikellamängijate ülesastumiselt Mohri aida õuel aasta tagasi.
“See kontsert tuleb absoluutselt mitteakadeemiline,” lubas Pärnu kammerkoori dirigent Elo Kesküla. Pilt kammerkoori ja käsikellamängijate ülesastumiselt Mohri aida õuel aasta tagasi. Foto: Urmas Luik

Kohaliku muusikaelu üks kaljusid Pärnu kammerkoor avab oma 20 aasta juubeli hooaja täna õhtul olenevalt ilmast kas Mohri aidas või selle õuel, astudes rahva ette tavapärasest erinevas koosseisus, ansamblitena. “Valmistume õhinaga,” lausus koori dirigent Elo Kesküla.

“Kava “Üle lahe laulud” tuleb väga eripalgeline ja me tahaks tuua lavale selliseid asju, mis on erinevate piirangute tõttu vahepeal ära jäänud,” selgitas Kesküla.

Kuna vahepeal oli suurtele kooridele seatud kooskäimise keeld, said kammerkoori lauljad pandeemia tõttu täies koosseisus viimati rõõmsalt laulda veebruari algul. Leidlikkusel pole aga piire. Kesküla tegi seepeale koorist eri ansambleid, et saaks ikka harjutada. Nii kujunes igale ansamblile oma repertuaar, millest parimaid palasid lootsid kooriliikmed üksteise esituses esimest korda kuulda kevadesse plaanitud galakontserdil. See oldi sunnitud aga ära jätma. Nii astuvadki ansamblid üles nüüd.

Koorijuht tõdes, et see on olnud grammivõrra kangem, väga arendav ja põnev periood kõigile, sest ansamblis laulda on tunduvalt keerulisem kui kooris, kus sa ei vastuta nii palju iseenda tegevuse eest ja saad rahulikult kellegi najale toetuda.

Omaette elevust on kooriliikmetes tekitanud saateansambli-kapelli kokkupanemine. “Meil on ju selliseid hobimuusikuid siin veel, kes mängib kitarri, kes akordioni, ning olen kaasanud käsikellastuudio flööditrio, mille olen samuti koroonaajal kokku pannud, kui ei saanud teha käsikellaproove,” avaldas Kesküla.

Juubelikontserdi kavas leidub tantsunumbridki, kuna kooriliikmete seas on rahvatantsijaid.

“On vaatamist, kuulamist ja lõbusat äratundmist,” lubas koorijuht. “Vähemalt meil endal on olnud väga põnev ja humoorikas prooviperiood suvel. See kontsert tuleb absoluutselt mitteakadeemiline, on muusikat seinast seina. Oleme rõõmustanud kõige rohkem iseennast ja siis jõuab see rõõm ja energia ka publikusse.”

Kui peaks sadama vihma, kolib kontsert õuest aita ja sel juhul tuleb sisenejail ette näidata valitsuse nõutav nakkusohutuse tõend. Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles