Jazzkaar jõuab Pärnu rannapromenaadilegi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Džässirongkäik, -auto, -vaip, ummiku- ja ranna-jazz on vaid mõni näide põnevust pakkuvatest aktsioonidest, mis tutvustavad džässi emotsioonirikkust ja väge möödujatele. Pildil üks toimumispaiku Pärnu rand.
Džässirongkäik, -auto, -vaip, ummiku- ja ranna-jazz on vaid mõni näide põnevust pakkuvatest aktsioonidest, mis tutvustavad džässi emotsioonirikkust ja väge möödujatele. Pildil üks toimumispaiku Pärnu rand. Foto: Mailiis Ollino

Tuleval nädalal, 23.–29. augustil täidab Jazzkaare linnaruumiprojekt Tallinna, Tartu, Pärnu ja Viljandi kesklinna muusikaliste elamustega. Ootamatud ja põnevad lühikontserdid toimuvad samal ajal festivaliga Jazzkaar.

Tosinandat korda toimuv linnaruumiprojekt toob muusika kontserdisaalidest välja ebatavalistesse paikadesse, rõõmustades juhuslikke möödujaid ligemale 70 sündmusega kõikjal Eestis. Ootamatud muusikalised kohtumised tänavatel, lennujaamas, bussijaamades, kaubanduskeskustes, turgudel, randades, kohvikutes ja lisavad päevale vürtsi ja elamuslikkust. Sel korral on tähelepanu keskmes veeäärsed esinemispaigad – igas linnas jõuavad kontserdid jõe, järve või  mere äärde.

Linnaruumiprojekti muusikud alustavad esinemist esmaspäeval heade mõtete linnast Tartust. Teisipäeval saab muusikuid näha ja kuulda Viljandis ning kolmapäeval jõutakse suvepealinna Pärnusse. Tallinlased saavad nautida jazz’i seitsme päeva vältel pealinna üllatavates kohtades.

Muusikaelamused toovad kuulajateni Georg Otsa nimelise Tallinna muusikakooli, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, Eesti muusika- ja teatriakadeemia ja Pärnu muusikakooli džässmuusikud.

Džässirongkäik, -auto, -vaip, ummiku- ja ranna-jazz on vaid mõni näide põnevust pakkuvatest aktsioonidest, mis tutvustavad džässi emotsioonirikkust  ja väge möödujatele.

“Jazzkaare linnaruumiprojekti eesmärk on pakkuda inimestele võimalust tutvuda jazz-muusikaga üllatuslikel kohtumistel ja anda noortele muusikutele võimalusi eneseteostuseks igas olukorras. Kuna esimest korda toimub festival suvel, õnnestub meil kontsertidega jõuda ka randadesse ja mereäärsetele promenaadidele,” tutvustas projektijuht Kerli Peetsalu.

Silmad tasub lahti hoida Tallinnas Reidi teel, Pirital Kalevi Jahtklubi restorani terassil, Noblessneris ja Tallinna uue kruiisiterminali promenaadil, Viljandi järve ääres, Tartus Emajõe ääres ning Pärnu rannas. Eriaktsioonina toimub Tartus Overalli esinduses lambivarju valmistamise töötuba, kus kontserdikülastajad saavad meisterdada isikupärase lambivarju koju või kontorisse. 

32. Tallinna rahvusvaheline festival Jazzkaar vältab 23.–29. augustini kogu Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles