VIDEO ⟩ Taaramäe kukkus Vueltal teist päeva järjest ja jäi liidrisärgita

Märt Pilme
, reporter
Copy
Rein Taaramäe jäi punasest, liidrisärgist ilma.
Rein Taaramäe jäi punasest, liidrisärgist ilma. Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano via www.imago-images.de

Rein Taaramäe (Intermarche-Wanty-Gobert) trotsis Hispaania velotuuril teist päeva järjest ebaõnne: kui eilne kukkumine vändralaselt aega ei röövinud, siis tänane küll.

Tänane viies etapp oli 184 kilomeetrit pikk ja viis sportlased Taranconist Albacetesse. Rada oli sile ja võistlus lõppes oodatult grupifinišiga. 

Paraku tuli 12 kilomeetrit enne lõppu suur kukkumine, kus külje pani teiste seas maha Taaramäe. Kui enamik rattureist sai kiiresti uuesti sadulasse, siis eestlane mitte. Jäi mulje, et meie mehel oli probleeme rattaga.

Vaadake tänase päeva lühikokkuvõtet (kukkumine alates 0.48):

Taaramäe üritas tiimikaaslaste abiga vahet tasa teha, ent peagrupi tempo oli paratamatult kiirem. Viimaks kaotas eestlane etapi võitnud Jasper Philipsenile (Alpecin-Fenix) kahe minuti ja 20 sekundiga, ületades lõpujoone 125ndana.

Taaramäe jäi liidrisärgist ilma ja asub nüüd üldarvestuses 27. kohal, kaotades liidriks tõusnud Kenny Elissondele (Trek-Segafredo) minuti ja 56 sekudiga.

Küll säilitas pärnumaalane mummulise mägede kuninga särgi.

“Minu ees toimus suur kukkumine. Mul õnnestus seda küll vältida, aga mulle sõideti sisse. Pidin ratast vahetama ja hakkama gruppi jälitama, aga minutist vahet oli võimatu tagasi sõita. Kahju on sellisel moel liidrisärgist ilma jääda,” rääkis Taaramäe klubi vahendusel.

Tiim lisas, et eestlane suuri vigastusi ei saanud ja jätkab tuuri.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles