Muulijooks aitab täita viirusest tingitud tühimikku

Kati Saagim
, veebilehe toimetaja
Copy
Tavapäraselt on eri jooksuvõistlustel rohkelt rahvast. Pärnu muulijooksule pääseb aga kuni 100 last ja niisama palju põhijooksul osalejaid.
Tavapäraselt on eri jooksuvõistlustel rohkelt rahvast. Pärnu muulijooksule pääseb aga kuni 100 last ja niisama palju põhijooksul osalejaid. Foto: Urmas Luik

Koroonaviiruse kiire levik ja valitsuse kehtestatud piirangud on loonud olukorra, kus paljud Pärnumaa liikumisüritused toimuvad kas virtuaalsena või pannakse sootuks pausile. Sestap korraldab Kahe Silla klubi ühes partneritega 31. augustil Pärnu muulijooksu.

“See päev on viimane, mil osalejate tausta kontrollimata on võimalik nii suurt üritust korraldada. Oleme ise jooksuhuvilised, mistõttu teame, et piirangud on rängalt mõjunud spordiinimeste ettevalmistusele ja motivatsioonile,” rääkis üks korraldajatest Vahur Mäe. Lisades, et heategevuslikus korras jooks on tänutäheks jooksusõpradele, kes on visalt vastu pidanud ja nüüd ühe korraliku võistluse välja teeninud.

Korraldaja hinnangul vajavad erilist tähelepanu pere noorimad. “Juba mitu aastat pole alla viieaastased saanud lastejooksudest osa võtta, kuna rahvajooksud on jäänud ära või on kehtestatud vanuse alampiir. Vaja on mõelda tulevikulootustele ja neisse panustada,” rääkis Mäe.

Päeva teine organisaator Jaanus Mäe tõdes, et uus üritus võtab sümboolselt kokku suvise jooksuhooaja. Ühtlasi asendab see seeriajooksu viimast etappi.

Oleme ise jooksuhuvilised, mistõttu teame, et piirangud on rängalt mõjunud spordiinimeste ettevalmistusele ja motivatsioonile.

Vahur Mäe, korraldaja

Tulenevalt rangetest koroonapiirangutest lubatakse starti vaid kõige kiiremad registreerijad: kuni 100 last ja niisama palju põhijooksul osalejaid.

Jooksjad lähetab teele Pärnumaa üht vanemat kergejõustikumarki, 1968. aastast pärit maratonijooksu rekordit hoidev Ergo Rand. Peakohtunik on Priit Neeme, kelle kaaspanusel kutsuti ligemale 40 aastat tagasi ellu suvepealinna aastajooksud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles