Tööandjate kogemus: töösoovijad jäävad hätta enda heade külgede esiletoomisel

Elisabeth Luik
Copy
Töötukassa karjääriinfo spetsialisti Tuuli Liesmendi andmetel on tööandjad kimpus kandidaatidega, kelle kandideerimisoskused on nõrgad või suisa puuduvad.
Töötukassa karjääriinfo spetsialisti Tuuli Liesmendi andmetel on tööandjad kimpus kandidaatidega, kelle kandideerimisoskused on nõrgad või suisa puuduvad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tööandjate tagasisidest töötukassale selgub, et inimeste kandideerimise oskus on nõrk ja mõningatel juhtudel lausa olematu.

Töötukassa karjääriinfo spetsialisti Tuuli Liesmendi sõnutsi napib vastavaid teadmisi-oskusi nii noortel kui vanematel. “Vanuse järgi siin rühmitada ei saa. Mõni inimene ei ole pidanud kunagi elulookirjeldust koostamagi või on töötanud pikalt ühel töökohal. Tööturul alustajatel on kandideerimisoskuste puudumine täiesti mõistetav,” selgitas Liesment.

Liesmendi jutu järgi kurdavad tööandjad enim kandideerijate ähmase eesmärgi ja puuduva motivatsiooni üle. Tihti unustab tööletahtja kaaskirjagi, selgitamaks, millisele ametikohale ta üldse pürib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles