Rait Maruste: Mis kumab Lääneranna valla võimuvõitluse tagant?

Rait Maruste
, Lääneranna vallavolikogu esimees
Copy
Lääneranna vallavolikogu istung.
Lääneranna vallavolikogu istung. Foto: Jüri Looring

Lääneranna vald on kogunud viimasel ajal negatiivse tooniga avalikku tähelepanu oma volikogus toimuva võimuvõitluse pärast, mis osaliselt on halvanud voli­kogu töödki. Kõrvalseisja ei pruugi teada, miks on käärimine nii kaugele jõudnud, sestap tuleks tausta veidi selgitada. Ka kohalikule rahvale.

Loodi neljast väikevallast

Lääneranna vald on teatavasti uusmoodustis, mis on loodud neljast väikevallast kahest eri maakonnast. Iseenesest mõistlik ja administratiivselt põhjendatud lahendus, sest selle kandi eraldi seisvust mõisteti ja arvestati juba piiskopi ajal. Paraku, paberil läks liitumine lihtsamalt kui tegelikk

Otsustamise katalüsaatorina toimisid ühinemistoetused. Liitumise järel ameti kaotanud vallajuhid said kuue kuu töötasu suuruse hüvitise, vahetasid toolid ja töö läks edasi nagu enne. Oli jagada üle miljoni ühinemistoetust. Peale selle sai uus, eelmisest neli korda suurem vald kõvasti laenu juurde võtta. Võetigi, nii et laenukoormus tõusis üle 60 protsendi ja omaosaluse võimalus eelseisvates vajalikes projektides oli pea kadunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles