Pildid Pärnakas sobitas Kreekas hüljatud eeslitega sõprust

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Marie Helen Otti südame võitis suur ja krutskeid täis poiss Hamlet.
Marie Helen Otti südame võitis suur ja krutskeid täis poiss Hamlet. Foto: Marie Helen Otti

Kreekas Korfu saarel varjupaigas veedab elusügist 37 õnnetu saatusega eeslit. Nende seas Thiela, kes kõige häälekamalt annab hommikuti märku, et kõht koriseb, artriidihaige Digby, pime Margarita, keda kari kippus kiusama, Mairi, kes hiljuti kaotas oma parima sõbranna – teise eaka kabjalise – ja tunneb end nüüd üksildasena, ning Hamlet ehk koljat, kes nügib inimest ninaga, kui paiisu tekib.

Kuu aega Erasmuse programmi kaudu vabatahtlikuna loomi talitanud Marie Helen Otti kinnitusel on kõik need isendid varem kuulunud kohalikele, aga vana ja hädisena kasutuks osutunud ning hüljatud või unarusse jäetud. Et kunagi tööd rüganud eeslitele väärikat vanaduspõlve pakkuda, lõi inglanna Judy Quinn 17 aastat tagasi Doukadese küla lähedale varjupaiga, mis on turistidele avatud ja mille käekäik sõltub annetustest.

Aastatega on sinna tee leidnud ka väärkoheldud hobune, kelle jalg on peksmise tõttu kannatada saanud ja kes eriti pelgab mehi, ning käputäis hulkuvaid kasse-koeri, kes saavad kõhu täis hiiri püüdes või territooriumi valvates. Keskendutakse siiski eeslite päästmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles