Oravapartei alustas valimiskampaaniaga ja kinnitas linnapeakandidaadi (1)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Reformierakonna Pärnu linnapea kandidaat on Toomas Kivimägi.
Reformierakonna Pärnu linnapea kandidaat on Toomas Kivimägi. Foto: Erakogu

Eile õhtul kogunesid Reformierakonna Pärnu linnavolikogu kandidaadid eelseisvateks valimisteks, et kinnitada valimisprogramm ja -nimekiri. Pärnu linnapea kandidaadiks määrati ettearvatult Pärnu kunagine linnapea, nüüdne riigikogu liige Toomas Kivimägi. Ühtlasi on Reformierakond esimene, mis alustanud aktiivset valimispropagandat: Pärnus ja mitmel poole maakonnas vuras eile kampaaniabuss ja oma ideid tutvustati keskpäeval näiteks Iseseisvuse väljakul.

Nüüdseks on avalikkusele teada antud kolmest Pärnu linnapea kandidaadist. Keskerakond on kandidaadina üles seadnud Andrei Korobeiniku ja Isamaa Andres Metsoja.

Eesti Konservatiivse Rahvaera­konna linnapeakandidaat peaks selguma tänasel kohaliku osakonna üldkoosolekul. Sotsiaaldemokraatide piirkonna esimehe Kalev Kaljuste varasema teate kohaselt saavad nii Pärnu linnapeaks pürgija kui valimisnimekiri paika septembriks. Sama on teatanud erakond Eesti 200. Samuti pole oma valimisnimekirju avalikkusele veel tutvustanud valimisliit Pärnu Ühendab.

Reformierakond alustas esimesena Pärnumaal aktiivset valimiskampaaniat.
Reformierakond alustas esimesena Pärnumaal aktiivset valimiskampaaniat. Foto: Erakogu

Eile linnapeakandidaadiks kinnitatud Kivimägi sõnade kohaselt on peaeesmärk teha Pärnu taas suureks ja lõpetada võlguelamine.

“Pärnu suurim probleem on mastaapne võla arvel majandamine ja provintsistumine. Viimasel kahel aastal on kulutatud 25 miljonit eurot rohkem kui teenitud. Selline valitsemisstiil pole jätkusuutlik, kus elatakse tuleviku ja laste arvelt. Enamgi: kulutatakse täna, aga mitte tuleviku nimel. Laenuleib ja laastutuli ei kesta kaua,” ütles Kivimägi.

Kunagine linnapea kinnitas, et Reformierakond toetab uue silla ehitamist, aga enne lõplikku otsust tuleb teada selle kogumaksumust ja riigi osaluse suurust. “Praegu jagatakse lubadusi kohvipaksu pealt, pelgalt valimistulemuse nimel,” teatas Kivimägi.

“Pärnu arengu võti on paremad ühendused ehk seisame selle eest, et Pärnust saaks Tallinna 45 minutiga juba aastal 2026. Selle tagab Rail Baltic. Võitlesime koalitsiooniläbirääkimistel välja Nurme–Libatse 2+2-maantee ehituse, 21 kilomeetrit turvalist ja kiiret ühendust, mis toob maailma meile ja meid maailmale kättesaadavamaks,” selgitas Kivimägi.

Kivimägi oli Pärnu maavanem aastatel 1993–2009 ja Pärnu linnpea 2009–2015, alates 2015. aastast on ta riigikogu liige.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles