Selgusid parimad täiskasvanud etlejad

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Narvalane Mihhail Rumjantsev on Koidula lühipoeemi “Narva neitsi” ise vene keelde tõlkinud.
Narvalane Mihhail Rumjantsev on Koidula lühipoeemi “Narva neitsi” ise vene keelde tõlkinud. Foto: Jüri Looring

Üksmeelselt valis žürii Pärnus Koidula muuseumis seitsmenda üleriigilise Koidula etluskonkursi finaalvõistlusel parimaks luuleesitajaks Põlva neiu Maara Parhomenko.

Eesti kirjanike muuseumide ühingu koostöös toimuva konkursi eestvedaja Elmar Trink lausus, et tänavu sõeluti etlejaid finaalvõistlusele mitmeti. Mais toimusid veebikonkursid Tallinnas ja Tartus, piirkondlikult kuulati esinejaid augustis Kreutzwaldi memoriaalmuuseumis Võrus ja Koidula muuseumis Pärnus. Ligemale 40 luulesõpra esitas kohustusliku Lydia Koidula luule kõrval enda valitud Eesti autorite ja omaloomingut.

Maara Parhomenko esitas väga emotsionaalselt Koidula luuletuse “Eesti muld ja eesti süda” ning Bernard Kangro pala “Nägemus”.
Maara Parhomenko esitas väga emotsionaalselt Koidula luuletuse “Eesti muld ja eesti süda” ning Bernard Kangro pala “Nägemus”. Foto: Jüri Looring

Etluskonkursi finaal toimus 21. augustil Pärnu esimese kirjandusfestivali Proloog raames. Finaalis osales üheksa parimat luule ettekandjat Eesti eri paigust, lugeda tuli üks luuletus Lydia Koidula loomingust ja üks vabalt valitud luuletus Eesti luuletajalt. Parhomenko esitas väga emotsionaalselt Koidula luuletuse “Eesti muld ja eesti süda” ning Bernard Kangro pala “Nägemus”.

Žürii, kuhu kuulusid luuletajad Elo Viiding ja Kaupo Meiel ning kirjandusteadlane Maarja Vaino, otsustas anda teise preemia Koidula lühipoeemi “Narva neitsi” meisterliku esituse eest Mihhail Rumjantsevile. Narvalane ise on selle ka vene keelde tõlkinud. Kolmanda auhinna vääriliseks tunnistati pärnakas Jaak Känd ja eriauhinna pälvisid Katrin Rahe Harjumaalt, Anne Urbel Tartust ja Kristi-Eliisa Kolli Tallinnast.

Kolmanda auhinna vääriliseks tunnistati pärnakas Jaak Känd.
Kolmanda auhinna vääriliseks tunnistati pärnakas Jaak Känd. Foto: Jüri Looring

Tuleval aastal on üleriigiline finaalvõistlus Pärnus plaanitud taas korraldada emakeelepäeva paiku, märtsis ja eelsõelumine veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles