Taskuhääling ⟩ Kurb, kui valimiste peateemaks saab Pärnu kolmas sild

Pärnu Postimees
Copy
Millised teemad tõstatuvad kohalike omavalitsuste valimiste eel peateemaks, on veel teadmata.
Millised teemad tõstatuvad kohalike omavalitsuste valimiste eel peateemaks, on veel teadmata. Foto: Dmitri Kotjuh

Järjekordses Pärnu Postimehe taskuhäälingu “Sõnu ei söö” saates arutlesid Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala ja arvamustoimetaja Raido Keskküla kohalike omavalitsuste valimise teemal.

Erala leidis, et seni on valimiseelne aeg olnud vähemalt siin Pärnumaal küllaltki vaikne. “Pigem on ootusärevus, et millal te pihta hakkate ja millal me saame teie valimisplatvorme ja esinumbreid näha,” sõnas ta.

Erala leidis, et seni on valimiseelne aeg olnud vähemalt Pärnumaal küllaltki vaikne. “Pigem on ootusärevus, et millal te pihta hakkate ja millal me saame teie valimisplatvorme ja esinumbreid näha,” sõnas ta.

Seni pole veel kõik linnapeakandidaadki selgunud ja isegi nimedest hoolimata ei tea me veel nende seisukohti.

“Ma oleks väga kurb, kui ainuke teema, mille üle debateerida või mida erakonnad ise välja toovad, on Pärnu kolmas sild,” märkis Erala. “Oleksin väga kurb, kui see saab peateemaks. Siin ei ole mingisuguseid vaateid, väärtusküsimusi. See on kommunaalteema ja see oleks pidanud ammu ära tehtud olema.”

“Pärnu ei ole ainult keskuslinn. Mind huvitab väga, miks ei ole kohaliku elu korraldamisel esile tulnud näiteks metsandus- ja põllumajandusprobleemid,” sõnas Keskküla.

“Majanduselu elavdamine võiks kindlasti olla üks läbivaid teemasid,” lisas Erala.

Peatoimetaja tõi esile äsja Pärnu juhtimiskonverentsil üles astunud linnastrateegi Pärtel-Peeter Pere öeldu. “Kõik linnad ju soovivad, et erasektorist tuleks maksuraha ja investeeringuid. Aga kuidas seda siis saavutada? Kas pingutada eraldi investeeringute nimel või tuleb luua enne elukeskkond, mis tooks sinna inimesed?” vahendas Erala. “Siin oleks arutelu ainest väga palju.”

Samuti andsid saatejuhid teada, et valijate abistamiseks ulatab Pärnu Postimees septembris valimiskompassi. Erakondadele antakse ette hulk väiteid, mille kohta küsitakse nende seisukohta, ja selle kaudu püüab leht anda väärtuspõhist ja kaugemat tulevikku silmas pidavat infot.

Samuti on Pärnu Postimehel kavas korraldada kõigis omavalitsustes valimisdebatt. Saate käigus tekkis arutlejatel mõte teha oma lugejatele ja kuulajatele üleskutse: kui teil on küsimusi, mida tahaksite kandideerijatele meie vahendusel esitada, saatke need meilil arvamus@parnupostimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles