Enne valimisi tuleks üle vaadata oma elukohaandmed

Pärnu Postimees
Copy
IT-teenused on transpordi järel suuruselt teisel kohal olev teenuste impordiartikkel.
IT-teenused on transpordi järel suuruselt teisel kohal olev teenuste impordiartikkel. Foto: Toomas Huik

Siseministeerium soovitab enne kohaliku omavalitsuse volikogude valimisi vaadata rahvastikuregistris üle oma elukohaandmed ja e-posti aadress. Nii saab hääletada just oma kodukohas sealsete kandidaatide poolt ja valijani jõuab hääletamisega seotud info.

Valija kantakse nimekirja ja talle määratakse valimisringkond nende andmete alusel, mis on rahvastikuregistris 17. septembri seisuga. Seetõttu peavad selleks ajaks olema kõigil rahvastikuregistris õiged elukohaandmed. Kui elukoht on muutunud, saab rahvastikuregistri e-teenuste portaalis esitada uue aadressi. Elukohateate saab esitada ka elukohajärgsele valla- või linnavalitsusele kohapeal või saata postiga.

Õigeid rahvastikuregistri andmeid on tarvis sellekski, et valijani jõuaks valimiste teabeleht. Selle eesmärk on anda üldist infot hääletamisõiguse kohta, samuti on lehel märgitud kõigi hääletamisruumide asukohad valimisringkonnas. Need, kel on ametlik @eesti.ee e-posti aadress suunatud või on meiliaadress rahvastikuregistris, saavad teabelehe e-kirjaga. Ülejäänutele saadetakse teabeleht paberil. Teabeleht jõuab valijateni hiljemalt 7. oktoobril.

Kohaliku omavalitsuse volikogude valimised toimuvad 17. oktoobril. Valimisnädal algab esmaspäeval, 11. oktoobril, koosneb kuuest eelhääletamise päevast ja lõpeb pühapäeval, valimispäeval. Eelhääletusperioodil on võimalik oma hääl anda elektroonseltki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles