Noored purjetajad tõid Lohusalu regatilt kaks auhinda

Copy
RS Feva kahepaadil purjetavad Andrias Sepp ja Liise Väliste panid Lohusalu regatil oma paremuse veenva ülekaaluga maksma.
RS Feva kahepaadil purjetavad Andrias Sepp ja Liise Väliste panid Lohusalu regatil oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Foto: Pärnu jahtklubi

Svertpaadipurjetajate Eesti karikasarja etapil selgus Lohusalus karmides tingimustes paremus kuues arvestuses.

“Meri kostitas sel nädalavahetusel purjetajaid suurte lainete ja tugevate idasuunast pärit tuuleiilidega,” rääkis Eesti jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas. “Esimesel kahel päeval ei pääsenud purjetajad tormi tõttu võistlema, alles pühapäeval saadi pisut rahunenud merel kõigile klassidele neli sõitu korraldada.”

Pärnu noortele purjetajatele oli edukaim RS Feva kahepaatide klass, kus Andrias Sepp ja Liise Väliste suutsid kolm sõitu võita ja korra teisena lõpetada. Madalamad pjedestaaliastmed kuulusid pealinna purjetajatele: teiseks tulid Rasmus Randmäe ja Henri Sootla ning kolmanda auhinna teenisid Maru Reiter ja Kaur Villem Väiku. Meie poisid Karl Oskar Vare ja Kevin Aus said 13. koha.

Tüdrukute arvestuses võitsid esikoha Ann Carolin Victoria Vürst ja Kertu Külaots Tallinna jahtklubist. Pärnu piigad Emma Mia Kaar ja Laura Marii Taggu lõpetasid regati neljandal kohal.

Klassi 29er finaalsõidus panid oma paremuse tihedas konkurentsis maksma Mia Marin Lilienthal ja Veronika Kuvatova. Teisena lõpetasid regati Britta Maipuu ja Hannah Tuulas ning kolmandaks tulid Pärnu jahtklubi purjespordikooli kasvandikud Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu, milles piisas, et hooaja kokkuvõttes Eesti karikasari võita.

Esimest hooaega 29er paati taltsutavad Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu võitsid aasta kokkuvõttes Eesti karika.
Esimest hooaega 29er paati taltsutavad Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu võitsid aasta kokkuvõttes Eesti karika. Foto: Ott Kallas

Laser Radiali klassis võitis esikoha Kaspar Raus Rein Ottosoni purjespordikoolist, järgnesid Robin Juul Tallinna jahtklubist ja võitja tiimikaaslane Georg Ristal. Pärnu klubi lipu all seilanud Karel Ratnik sai kuuenda koha. Laser Standardi arvestuses seilasid pjedestaalile tallinlased Tavo Annus, Georg Haud ja Martin Aruja. Pärnakas Keith Luur purjetas kaheksanda koha vääriliselt.

Noorte ühepaatide Eesti karikavõistluste viimane etapp purjetatakse septembri teisel nädalavahetusel Pärnu sügisregatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles