Koolitee võtab jalge alla klassi jagu enam koolijütse kui mullu

Pärnu Postimees
Copy
Vastsed koolijütsid saavad peagi oma esimesed aabitsad.
Vastsed koolijütsid saavad peagi oma esimesed aabitsad. Foto: Kristina Pihlapuu

Homsel tarkusepäeval asub Pärnu linna üldhariduskoolides õppima 589 esimese klassi minejat, seda on 27 lapse võrra rohkem kui eelmisel sügisel (557). Tunamullu alustas 1. septembril kooliteed 592 kooliuusikut.

Pärnu keskuslinna koolides saab kolmapäeval aabitsa 442 ning osavalla koolides 147 esimese klassi õpilast, kellest Audru osavallas asub tarkust taga nõudma 67, Paikusel 66 ning Tõstamaal 14 kooliuusikut.

Kokku on algaval õppeaastal Pärnu üldhariduskoolides – sealhulgas nii erakoolides kui riigigümnaasiumis – õpilasi 7345, mis on tervelt klassijagu ehk veerandsaja õpilase võrra enam kui aasta tagasi.

Pärnu linna üldhariduskoolidesse on minemas kokku 6166 ja osavallakoolidesse 1179 õpilast.

Õpilaste arvu poolest on Pärnu keskuslinna suurimad koolid 840 õpilasega Pärnu Ülejõe põhikool ja 820 õpilasega Pärnu Mai kool. Osavallakoolidest on 590 õpilasega suurim Paikuse kool. 

Algav õppeaasta läheb Pärnu haridusajalukku aastana, mil linnas alustas tegevust uus kool – Pärnu kristlik erakool.

Ühtlasi on algav õppeaasta oluline Pärnu Waldorfkoolilegi, mis on “kasvanud” põhikooli mõõtu. Kaheksa aasta eest avatud Waldorfkoolis avatakse esimest korda kõik põhikooliklassid ja tuleval kevadel lõpetab kooli esimene lend üheksandikke.

Üldhariduskoolide õpilaste andmed on toodud 30. augusti seisuga, täpne õpilaste arv selgub 10. septembriks.

Pärnu linna 17 lasteaeda läheb sel sügisel ligikaudu 2800 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles