Pärnu koolinoored ja õpetajad üllatavad omaloomingulise lavastusega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnakate noortelavastuse “Supervisioon” sündmustik leiab aset ühes klassiruumis, kus on koos väga erineva taustaga noored.
Pärnakate noortelavastuse “Supervisioon” sündmustik leiab aset ühes klassiruumis, kus on koos väga erineva taustaga noored. Foto: Andres Adamson

Endla dramaturgi Ott Kiluski, Pärnu kunstide kooli Margrit Kitse laulustuudio ja Laine Mägi tantsukooli õpetajate ja koolinoorte ühisloominguna jõuab napilt kuu aja pärast paaril õhtul Pärnu teatri suurel laval vaatajate ette noortelavastus, millele on muusika kirjutanud Mirjam Kits, seade teinud Robi Salumets ning kus on rakendatud Pärnu oma loomingulised jõud.

Eelmisest suurejoonelisest Pärnu koolinoorte muusikalist “Vingeim vaatemäng” on möödas juba mitu aastat. Vahepealne hingetõmbeaeg oli vajalik, sest tegijad on enamjaolt samad. “Kogu süda sai sinna pandud ja vahepeal tekkis tunne, kas me üldse suudame veel midagi nii head toota, oli seisakumoment,” tõdes lavastuse üks muusikajuhte Margrit Kits. Teine muusikajuht on Aet Vill.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži väliaatriumis ning jõe ääres üles võetud ja äsja avaldatud viie minuti pikkune tantsuline muusikavideo laulule “Meedia” laseb aimata, et vastus on jaa, suudavad küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles