Kahe silla jooksu originaalrajal peetakse spordipidu koroonaviiruse kiuste

Pärnu Postimees
Copy
Mullugi toimus kahe silla jooks virtuaalsena, kuid õigel jooksupäeval tuli originaalrajale kokku 80 spordisõpra.
Mullugi toimus kahe silla jooks virtuaalsena, kuid õigel jooksupäeval tuli originaalrajale kokku 80 spordisõpra. Foto: Laura Toomesoo

Ehkki kahe silla jooksu korraldajad on otsustanud, et Pärnu linna suurimat rahvaspordiüritust tänavu koroonapiirangute tõttu massiüritusena ei tule, pakuvad nad spordisõpradele võimalust läbida jooksu õigel päeval kümnekilomeetrine algne rada.

Selleks püstitatakse pühapäeval 12–15 vahel Kesklinna silla kõrvale kunagisse finišipaika melupunkt, kus mängitakse muusikat ja luuakse meeleolu. Korraldustiim märgib osaliselt Jaansoni kallasrajal maha originaalrajagi, et inimesed kogeksid sama tunnet mis päris spordiüritusel. Sümboolne start antakse kell 12. Varem virtuaaljooksule registreerinutele riputatakse finišis kaela medal.

Korraldusmeeskond palub avatud rajale tulijatel kinni pidada terviseameti soovitustest, tõkestamaks koroonaviiruse levikut: pesta regulaarselt käsi, kasutada desovahendit ja hoida kaasosalejatega distantsi. Kuna tasuta üritus toimub avatud linnaruumis, pole koroonapassi või negatiivse testi tulemust vaja esitada.

Peakorraldaja Vahur Mäe sõnutsi näitas eelminegi aasta, kui kahe silla jooks toimus koroonaoludes, et paljud jooksusõbrad tahavad minna õigele rajale õigel päeval ja suhelda lubatu piires ülejäänud spordihuvilistega.

“Eelmisel aastal oli õigel jooksupäeval stardis 80 inimest. Tänavugi käis kunagi kahe silla jooksule aluse pannud Enn Hallik välja mõtte, et huvilistele võiks samasugust võimalust pakkuda, ja pühapäeval saab see teoks,” ütles Mäe.

Tänase seisuga on end virtuaaljooksu eri distantsidele kirja pannud üle 1000 liikumissõbra kogu Eestist.

“Loodame, et kõikjalt Eestist lööb kaasa neljakohalise numbri jagu liikumishuvilisi. Kirja pannuid on välismaaltki. Nimekirjas on palju uusi tulijaid, kes varem pole kahe silla jooksul kaasa teinud,” lausus Mäe.

23. augustil algas virtuaalne Jüri Jaansoni kahe silla jooks, kutsudes osalejaid liikuma endale sobival ajal, rajal ja viisil.

Virtuaaljooksu valikus on kolme, kümne ja 21 kilomeetri distants ning  ratastoolisõit. Jooksudest saab osa võtta 19. septembri südaööni ja registreerida sama päeva kella 18ni. Iga virtuaaljooksul osaleja panustab killukese heategevusse: tänavu annetatakse Pärnu Vanalinna põhikoolile, et edendada sealsete õpilaste sportimistingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles