Eelmisel korral osalenud valimisliitudest tuleb tänavustel valimistel välja kolmandik

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eelmisel korral kohalikku volikokku pürginud valimisliitudest ei tule nüüd tervelt kaks kolmandikku välja oma nimekirjaga. Vähemalt sama nime all mitte.
Eelmisel korral kohalikku volikokku pürginud valimisliitudest ei tule nüüd tervelt kaks kolmandikku välja oma nimekirjaga. Vähemalt sama nime all mitte. Foto: Lilli Tölp

Oktoobris toimuvatel kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel osaleb Pärnumaal kaks valimisliitu vähem kui neli aastat tagasi: kui eelmistel kohalikel valimistel seati siinsetes omavalitsustes üles 19 valimisliitu, siis tänavu registreerus neid 17.

Eelmistel valimistel osalenud valimisliitude nimekirjadest pani ennast tänavusteks valimisteks kirja kuus ehk senistest liitudest jätkab kolmandik. Nii on suur osa valimisliitudest uue nimega, ehkki tõenäoliselt paljudest leiab kandidaate, kes eelmisel korral olid mõne muu valimisliidu nimekirjas.

Pärnumaa suurimas omavalitsuses ehk Pärnu linnas tuleb oma nimekirjaga välja praegu võimul valimisliit Pärnu Ühendab. Eelmistel valimistel osales suvepealinnas peale nende veel kaks valimisliitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles