Pärnakas püüab aasta klassijuhataja tiitlit

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu Raeküla koolis õpetav Marjaliisa Umb on üks kolmest aasta klassijuhataja kandidaadist.
Pärnu Raeküla koolis õpetav Marjaliisa Umb on üks kolmest aasta klassijuhataja kandidaadist. Foto: Mailiis Ollino

Riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad ja eelmiste aastate laureaadid, valis välja 12 kategooria nominendid. Parima klassijuhataja aunimetusele kandideerib teiste seas Pärnu Raeküla kooli õpetaja Marjaliisa Umb.

“Üha enam noori asub õpetajaks õppima – see on kindel märk, et nende õpetajad on teinud tööd innustaval moel,” sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Aasta õpetaja galal tunnustame pühendunud õpetajaid, kelle sõnadel, hinnangutel, tegudel ja usul õpilastesse on olnud suur mõju.”

Minister avaldas heameelt ka selle üle, et õpetajate ja ülejäänud haridustöötajate suurepärase töö märkamine ja nende kandidatuuri ülesseadmine riiklikul konkursil on tugevalt kanda kinnitanud. Kandidaate esitati sel aastal üle 1500. “Tänan kõiki õpilasi, lapsevanemaid, haridusasutuste töötajaid ja pidajaid, kes võtsid selle aja, et õpetaja, tugispetsialist, haridusasutuse juht või koostööpartner konkursile esitada,” tunnustas Kersna.

Peale parima klassijuhataja tunnustatakse lasteaiaõpetajaid, klassiõpetajaid, põhikooli ja gümnaasiumi aineõpetajaid. Premeeritakse kutse- ja huvialaõpetajaid, tugispetsialiste ja õppejõudegi. Samuti saavad auhinna parim õppeasutuse juht, hariduse sõber ja haridustegu.

Valitsus määrab silmapaistvate töösaavutuste eest haridustöötajatele sel aastal neljandat korda kümme riiklikku aastapreemiat ja kuni kolm elutööpreemiat. Riikliku aastapreemia suurus on 10 000 eurot ja elutööpreemial 65 000 eurot.

Aasta õpetaja valimise eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad noorte heasse käekäiku ja annavad oma tööga teistele eeskuju. Tunnustusüritust veavad haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit.

Laureaadid kuulutatakse välja laupäeval, 2. oktoobril Ugala teatris aasta õpetaja galaõhtul “Eestimaa õpib ja tänab”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles