Saardes vahetub internetiteenuse osutaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarde vallas lõpeb kommunism nendele internetiteenuse kasutajatele, kes oma arvuti said üles sättida ajalukku läinud “Külatee” projekti ajal.

Saarde vald pakkus juba 2005. aasta ühinemise (Tali, Saarde, Kilingi-Nõmme) eel oma elanikele tasuta internetiteenust, sest tollal ei olnud maapiirkonnas muude võimaluste vahel valida. Vallale läksid üle ka “Külatee” lepingulised kliendid ning valla teenus laienes poolesaja majapidamiseni hõreasustatud Kalita, Kärsu, Väljaküla, Lodja, Sigaste külas.

Aastaid töötanud tehnilised süsteemid vajavad uuendamist, kuid Saarde valla eelarve on pingeline ja tasuta teenuse aeg hakkab ümber saama. Turule on tulnud mobiilse internetiteenuse pakkujad, 707ruutkilomeetrises Saarde vallas näiteks EMT, Elisa, Tele2 ja Televõrgu AS oma Kõuga. Olemasolevatele seadmetele tuginedes pakub piirkonnas oma teenust ka OÜ Radionet.

Saarde vallavalitsus saatis senistele internetiklientidele infokirja, milles selgitab neile valikuvõimalusi 1. märtsist. Külajutte internetiühenduse lõpetamise kohta kummutab vallaleht Saarde Sõnumid.

Vallavalitsuse nõuniku Indrek Taltsi andmeil oli Saarde ainus Pärnumaa omavalitsus, mis oma elanikelt interneti kasutamise eest raha ei küsinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles