Muinsuskaitseamet kutsub üles kodukoha pärandit kaardistama

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Muinsuskaitseameti töötajad on juba loonud kaks matkarada, kus pärandiga tutvuda. Häädemeeste piirkonnas jääb teele ka kunagise laevaomaniku ja kapteni Jakob Marksoni muinsuskaitsealune elamu.
Muinsuskaitseameti töötajad on juba loonud kaks matkarada, kus pärandiga tutvuda. Häädemeeste piirkonnas jääb teele ka kunagise laevaomaniku ja kapteni Jakob Marksoni muinsuskaitsealune elamu. Foto: Muinsuskaitseamet

Rahvusvahelise projekti käigus on eksperdid mitu aastat kaardistanud Liivi lahe piirkonna kultuuripärandit. Nüüd sai päris valmis üle-euroopaline kaardistamisportaalgi, kuhu endale olulise vaimse kultuuripärandiga seotud kohti saavad talletada kõik huvilised.

Merekultuuripärandi kaardistamise projekt PERICLES algas kolm aastat tagasi ja muude tööde kõrval on loodud igaühele kasutatav portaal-kaardirakendus “Map Your Heritage”. See on mõeldud just selleks, et kõik soovijad saaksid jagada avalikkuse ja muidugi muinsuskaitseameti kui ettevõtmise Eesti-poolse veda­jaga oma kandi pärandit.

Muinsuskaitseameti allveearheoloogia nõunik Krista ­Karro avaldas, et õigupoolest on portaali saanud kasutada juba mõnda aega, kuid siiani on tehtud veel pidevat arendustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles