Kullas kihutas Soomes pjedestaali kõrgeimale astmele

Copy
Pärnu krossiäss Harri Kullas (nr 151) pani põhjanaabrite krossil oma paremuse taas maksma.
Pärnu krossiäss Harri Kullas (nr 151) pani põhjanaabrite krossil oma paremuse taas maksma. Foto: Igor Tsekidov

Pärnu motoklubi krossiäss Harri Kullas võitis põhjanaabrite meistrivõistluste viimasel etapil Vantaa rajal MX1-klassis esikoha ja oli kiireim superfinaalis.

Avasõidus juba esimeses kurvis liidriks tõusnud Kullas ei lasknud konkurente endale lähedale ja tuiskas uhkes üksinduses finišisse. Teise koha sai Võru motosportlane Karel Kutsar, järgnesid soomlased Juuso Matikainen ja Emil Silander ning Indrek Mägi Väike-Maarjast.

Teises sõidus pani Kullas taas oma paremuse maksma. Põhjanaaber Jere Haavisto üritas esimestel ringidel nobeda pärnaka tempos püsida, kuid kaotas Kullasele lõpuks 20 sekundiga, Kutsarile kuulus kolmas koht. Mägi lõpetas viiendana, millest piisas, et viie etapi kokkuvõttes Silanderi ja Matikaineni ees Soome meistritiitel võita.

Päeva lõpetas superfinaal, kus esikoha eest heitlesid Haavisto ja Kullas. Soomlane asus stardi järel sõidu liidriks, kuid üsna pea pidi eestlase endast mööda laskma. Kahe kange järel sai kolmanda koha Kutsar ja Mägi oli viies.

Noorte 125 ccm masinaklassis tuli Pärnu motoklubi tulevikulootus Joosep Pärn vaid ühes sõidus lõpuni. Avasõidu lõpetas Pärn kuuendana ja see andis talle päeva kokkuvõttes 11. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles