Kolledž tähistas uue õppeaasta algust ja pidas 25. aastapäeva pidu

Pärnu Postimees
Copy
Esmakursuslased Pärnumaaga tutvumas.
Esmakursuslased Pärnumaaga tutvumas. Foto: Ain Hinsberg

Tartu ülikooli Pärnu kolledžis oli eile uue õppeaasta avaaktus. Samuti tähistati õppeasutuse 25. aastapäeva pidu, mis kevadel pandeemiapiirangute tõttu pidamata jäi.

Alanud õppeaasta eel toimunud vastuvõtu käigus täheldati rõõmuga hüppeliselt kasvanud huvi kolledžis õppimise vastu – avaldusi esitati eelmise suvega võrreldes ligemale kolmandiku võrra rohkem.

Kolledži direktor Garri Raagmaa märkis, et tänavu kolledžis õppima asuvate tudengite arv on viimase kümne aasta suurim.

“Vastuvõtuavaldusi tuli 35 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Õppima asub 239 ehk 18 protsenti enam. Koos eksternidega kasvab õppurite arv 671ni. Kui sama tempoga jätkame ja uued õppekavad käima veame, siis peaks kahe sügise pärast 800 täis ja ülegi tulema,” ütles Raagmaa.

Kolledžipere pidas pärast uue õppeaasta avaaktust maha 25. aastapäeva peo, mis kevadel koroonapandeemia tõttu ära jäi.
Kolledžipere pidas pärast uue õppeaasta avaaktust maha 25. aastapäeva peo, mis kevadel koroonapandeemia tõttu ära jäi. Foto: Ain Hinsberg

Õppeaasta avaaktusele kogunenuid tervitasid Tartu ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaan Raul Eamets, kolledži direktor Garri Raagmaa, kolledži üliõpilasesindus ja vilistlaskogu, samuti Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, Pärnumaa arenduskeskuse juhataja Erik Reinhold ja Pärnumaa omavalitsuste liidu üldkogu esimees Lauri Luur.

Eile ja täna võõrustas kolledž Tartu ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna nõukogu, mis pidas suvepealinnas oma korralise koosolekugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles