Karoliine Aus: Noorsootöötaja mängib noorte elus olulist rolli

, MTÜ Pärnu Noorte Vabaajakeskuse arendusjuht-noorsootöötaja
Copy
Pärnu noorte vabaajakeskuse kõigis allüksustes töötab kokku 14 noorsootööspetsialisti, mitmed neist osalise koormusega.
Pärnu noorte vabaajakeskuse kõigis allüksustes töötab kokku 14 noorsootööspetsialisti, mitmed neist osalise koormusega. Foto: Karoliine Aus

Usutavasti soovib iga lapsevanem, et tema võsuke oleks väljaspool kodugi kindlates kätes. Üldjuhul ei kahtle vanemad last kooli saates, kas õpetajatel on vastav pädevus ja teadmised, et nende lapse arengut toetada. Kuid kas sama mõte käib peast läbi ka järeltulijat noortekeskusesse või huvikooli saates?

Noorsootöötaja, sealhulgas huviringi juhendaja, mängib noore arengus samuti olulist rolli. Seetõttu leian, et väga tähtis on noorte vaba aega ­sisustavate inimeste taust. Professionaalne noorsootööspetsialist on keskendunud enesearengule ja elukest­vale õppele. Kuna noored muutuvad ajas, on paslik öelda, et teadmisi tuleb pidevalt täiendada. Ei piisa kümme aastat tagasi omandatud kõrgharidusest või mõtteviisist “olen ise noor ja tean, mis noortele meeldib”. Kogemusnõustajagi ei saa ametisse üksnes tänu oma kogemustele, vaid ikka õpingute toel, kus antakse juhised, kuidas kasutada kogetut nõustamisprotsessis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles