Udulaam viskas purjetajatele vingerpussi

Copy
Avamerelt tulnud paks udulaam lõpetas võistluspäeva enneaegu.
Avamerelt tulnud paks udulaam lõpetas võistluspäeva enneaegu. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Svertpaadipurjetajate Eesti karikasarja finaaletapil Pärnu sügisregatil on kõigis kolmes paadiklassis suudetud teise võistluspäeva lõpuks teha vaid üks sõit.

“Kui eile jäime tuulevaikuse tõttu sootuks kaldale, siis tänane päev algas paljulubavalt: mõnus tuul ja soe ilm lubasid loota, et saame õhtuks kolm või neli sõitu kirja,” rääkis regati võistlusjuht Jüri Sõber. “Aga võta näpust, ilmataadil olid teised plaanid. Kui andsin teise sõidu hoiatussignaali, saabus avamerelt nii paks udulaam, et stardiliini teist otsa polnud näha. Jäime ootele, aga olukord ei muutunud. Lõpuks võtsin vastu otsuse, pole mõistlik üsna jahedaks muutunud ilmaga merel enam passida. Hakkasime kohtunike laevadega pidevalt signaali andes tasapisi jõesuudme poole popsutama. Oli oht, et paljud purjetajad ei leia muuliotsi üles, aga õnneks lõppes erakordne seiklus suuremate jamadeta. Olen palju aastaid võistlusi juhtinud ja ise võistelnud, aga selline olukord oli erakordne kogemus.”

Kuni 16aastaste Optimist-klassi üldarvestuses juhib regatti Kaito Haamer Uku Kuuse purjespordikoolist, teisena finišeerus Saaremaa piiga Trinette Välisson ja kolmas oli Hans-Raul Miil Tallinna jahtklubist. Õrnema soo konkurentsis järgnevad Välissonile kodulahel seilav Laura Marii Taggu ja tallinlanna Ann Carolin Victoria Vürst.

Alla 12aastaste arvestuses oli esimeses sõidus parim Robert Matt Saaremaa merispordi seltsist, teisel kohal asub Liise-Kärt Liiber Pärnu jahtklubi purjespordikoolist ja kolmas on Uku Kuuse õpilane Leon Zolotarjov.

Nooremate tüdrukute pingereas kuuluvad esikolmikusse pärnulannad: liider Liise-Kärt Liiberile hingavad kuklasse kaksikõde Luise-Riin ja Leene Väliste.

Klassis Zoom8 seilas esimesena finišisse Elisabeth Ristmets Rein Ottosoni purjespordikoolist, teiseks tuli Kertu Külaots Tallinna jahtklubist ja kolmas oli liidri tiimikaaslane Rasmus Randmäe. U17 neidude kategoorias kuuluvad esikolmikusse Ristmets, Külaots ja Maria Aleksandra Vettik (Tallinna jahtklubi).

Laser 4.7 klassis võitis avasõidu lõunanaaber Karlina Vaivode, kannul kalevlanna Karolin Härm ja Pärnu jahtklubi esindav Lisbeth Taggu.

Pühapäeval on plaanis alustada võistlusega kell 11.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles