Motokrossi “olümpial” esindab Eestit kaks pärnakat

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jörgen-Matthias Talviku läheb Rahvuste krossile Eestit esindama.
Jörgen-Matthias Talviku läheb Rahvuste krossile Eestit esindama. Foto: Erakogu

25. ja 26. septembril sõidetakse Itaalias Mantova rajal selle aasta maailma motokrossi tippsündmus ehk Rahvuste kross. Eestit esindab kolm sõitjat, kellest kaks on Pärnu motoklubist.

Siinse klubi sportlastest kihutavad saapamaal Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku. Kui Kullas on sinimustvalge eest sõitmas juba seitsmendat korda, siis Talviku võistleb Team Estonia ridades motokrossi “olümpial” esimest korda.

“Suur au on esindada Team Estoniat selle aasta Rahvuste krossil,” kirjutas Talviku oma fännilehel. “Juba väikese krossipoisina vaatasin alt üles nende Eesti krossimeeste poole, kes on saanud võimaluse seal osaleda. Nüüd on jõudnud kord minu kätte! Usun, et meil on väga hea tiim koos ja anname endast parima, et tuua võimalikult kõrge koht.”

Meeskonna “veteraniks” on üheksandat korda Rahvuste krossil Eestit esindav Gert Krestinov (Honda), kes võistleb MXGP-klassis. Talviku (Husqvarna) kihutab MX2s ja Kullas (Yamaha) Openis. 

Mõõduvõtt algab 25. septembril, mil sõidetakse kvalifikatsioonid ja selgitatakse välja riigid, kes hakkavad järgmisel päeval kuulsale Chamberlaini karikale võistlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles