Kossumeeskonna mäng läheb järjest paremaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Kui Nigeeria passiga TK Edogi (palliga) oli Rakvere turniiril nigelavõitu, siis nüüd Leedus  vinks-vonks.
Kui Nigeeria passiga TK Edogi (palliga) oli Rakvere turniiril nigelavõitu, siis nüüd Leedus  vinks-vonks. Foto: Ain Liiva

Kui reedel ja laupäeval võrdles Pärnu Sadama korvpallimeeskond hooajaeelsel Rakvere turniiril oskusi kohaliku Tarva ja TalTechiga, siis nüüd mängis mullune Eesti hõbedasats kõrgematasemelisel Leedu turniiril.

Nädala esimesel päeval jäid pärnakad Raimundas Sargūnase nimelisel turniiril alla kohalikule Panevėžyse Lietkabelisele 77:82. Saatuslikuks sai avaveerand, mille suvepealinlased kaotasid tugevale Leedu satsile 19:27. Ülejäänud kolmel veerandil näidati korralikku mängu, kuid lõpu eel väärasid pärnakate võidu kohalike kohtunike kahtlased viled.

Seejuures alistas Lietkabelis kuus päeva tagasi Eesti esiklubi Tallinna Kalev / Cramo 79:65.

Pärnakate poolel paistis turniiri avamängus enim silma ameeriklasest mängujuht Kasey Hill, kes 28 minutiga kogus 14 punkti, kuus lauapalli, viis resultatiivset söötu ja kolm vaheltlõiget. Mihkel Kirves ja Läti ääremängija Andris Misters lisasid 12 silma. Kodumeeskonna suurim korvikütt oli viiest viis kolmest paugutanud Dovydas Giedraitis, kes tõi 19 punkti. 

Kolmanda koha matšis alistasid Heiko Rannula hoolealused 80:66 lätlaste BK Ogre, kellelt läinud hooajal Eesti-Läti ühisliigas veerandfinaalis tappa saadi. Pärnu kontrollis matši algusest lõpuni ja vahepeal suurenes eduseis 17 silmani. Ehkki kolmeseid tabati viletsalt (4/22), kompenseeris selle suurepärane kaheste protsent: 67. Lauavõitluse võitsid pärnakad 43:32.

Korraliku partii tegi Rakvere turniiril nigelalt pallinud Nigeeria keskmängija TK Edogi, kes pea 30 minutiga kogus 13 punkti, kaheksa lauapalli ja kolm söötu. Valge panustas samuti 13 silmaga, Misters ja Kirves lisasid 12. Mängujuhina säras Hill, kes jagas 22 minutiga kümme söötu ning lisas neli silma ja neli vaheltlõiget. Miinuspoolele läks viis pallikaotust.

Pärnul on aega mängu lihvida kaks nädalat, sest 28. septembril algavad vaat et klubi ajaloo tähtsaimad mängud: kodusaalis võõrustatakse FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooniturniiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles