Video Naised Köögis, Silver Sepp ning üle saja muusiku ja laulja avaldasid maailmakoristuspäevale pühendatud laulu

Pärnu Postimees
Copy
“Mis maa meile jääb?” on kirjutatud lastekooridele ja orkestrile ning selle salvestamisel osales üle saja muusiku ja laulja.
“Mis maa meile jääb?” on kirjutatud lastekooridele ja orkestrile ning selle salvestamisel osales üle saja muusiku ja laulja. Foto: Helen Truuverk

Ansambel Naised Köögis ja Silver Sepp koos rahvusooper Estonia poistekoori, Eesti Raadio laste laulustuudio tütarlastekoori ja Pärnu linnaorkestriga on valmis saanud keskkonnateemalise loo “Mis maa meile jääb?”.

Laul on kirjutatud lastekooridele ja orkestrile ning selle salvestamisel osales üle saja muusiku ja laulja.

Laul “Mis maa meile jääb?” on niisama palju ka otsene küsimus, millele kiiremas korras vastust otsida. Selles on noorte pealehakkamist ja emade-isade südamevalu, üleskutset mõistmisele ja ühisele tegutsemisele. Me kõik soovime puhast planeeti ja jätkusuutlikku eluviisi, kodu, kus tunda end turvaliselt ning osana loodusest, maailma, kus lastel oleks tulevikku. Nagu selgub hiljutisest kliimaraportist, on inimkonnal jäänud väga vähe aega, et kokku leppida ja midagi ära teha üleilmse keskkonnakatastroofi vältimiseks.

“Seda laulu kirjutades rääkisime paljude noorte ja lastega, saime mõtteid ja kuulasime nende muret tuleviku pärast. Panime selle laulusõnadesse kirja, lootes, et nii ehitame silla eri põlvkondade, arvamuste, maailmavaadete ja huvigruppide vahel,” ütles ansambli Naised Köögis liige Kristiina Ehin. “Meil emadena on valus näha laste hirmu tuleviku ees. Loodame, et see laul paneb poliitikudki vaatama kiirest majanduskasvust kaugemale,” lisas ta ansamblikaaslane Sofia Joons Gylling.

“Mis maa meile jääb?” on pühendatud Eestist alguse saanud maailmakoristuspäevale, mis sel aastal toimub 18. septembril.

Laulu ja video väljaandmist toetas Hooandjas 264 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles