Selgusid rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi finalistid

Pärnu Postimees
Copy
Osa žüriist: vasakult Tamás Bátor (Müpa Budapest), Stefan Vogel (Luzerni teater), Alain Surrans (Angers Nantes Opera), Cynthia Makris (žürii esinaine, sopran, häälekoolitaja), Erki Pehk (PromFest kunstiline juht ja dirigent).
Osa žüriist: vasakult Tamás Bátor (Müpa Budapest), Stefan Vogel (Luzerni teater), Alain Surrans (Angers Nantes Opera), Cynthia Makris (žürii esinaine, sopran, häälekoolitaja), Erki Pehk (PromFest kunstiline juht ja dirigent). Foto: Erakogu

Pärnu rahvusvahelise ooperimuusika festivali lõppakord kõlab täna õhtul Pärnu kontserdimajas, kui selgub XII Klaudia Taevi nimelise noorte ooperilauljate konkursi võitja.

Tegemist on Eestis ainukese järjepidevalt toimuva rahvusvahelise konkursiga noortele ooperilauljatele. Tänavu möödub 25 aastat esimesest konkursist, mis toimus aprillis 1996. Juba 12. korda peetava konkursi peapreemia on ainulaadne maailmas, sest rahalise preemiaga kaasneb võitjal võimalus laulda oma unelmate rolli ooperilavastuses, mille Pärnu rahvusvaheline ooperifestival PromFest publiku ette toob.

“Me oleme igal konkursiaastal püüdnud oma konkursiga jõuda võimalikult kaugele. Sel korral sai keeruliste aegade kiuste käidud kümnes Ida- ja Kesk-Euroopa pealinnas, kus korraldasime noortele lauljatele ettelaulmised ja valisime neist parimad osalema Pärnus,” rääkis konkursi ja PromFesti kunstiline juht Erki Pehk, keda rõõmustab eriti asjaolu, et üle hulga aja on finaalis jälle eesti laulja. 

Tänavu valiti poolfinaali jõudnud 16 laulja seast finaali Gyungmin Gwon (Lõuna-Korea), Kadi Jürgens (Eesti), Kamila Dutkowska (Poola), Serhii Moskalchuk (Ukraina), Zuzanna Nalewajek (Poola) ja Yulia Zasimova (Ukraina). Igaüks neist esitab kaks tuntud ooperiaariat dirigent Erki Pehki ja Pärnu linnaorkestriga.

Publik saab valida finalistide seast oma lemmiklauljagi. 

Konkursi žürii koosneb aga maailmamainega ooperiasjatundjatest: lauljatest, dirigentidest, agentuuride ja ooperiteatrite esindajatest, kes annavad osalejatele asjatundlikku tagasisidet. XII Klaudia Taevi nimelise konkursi žürii esinaine on tunnustatud sopran ja häälekoolitaja Cynthia Makris, kes andis Pärnus ka meistriklassi.

Cynthia Markise meistriklass.
Cynthia Markise meistriklass. Foto: Erakogu

Kontserti vahendab otseülekandena PostimeesTV.

Klaudia Taevi nimeline konkurss toimub Pärnu rahvusvahelise ooperimuusika festivali PromFest raames.

PromFest on ellu kutsutud eesmärgiga avardada noorte ooperilauljate loomingulisi võimalusi, tuua Eestisse maailmatasemel ooperiartiste, kujundada Eesti mainet ooperimaailmas ja tõmmata ooperikunsti juurde eelkõige nooremat põlvkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles