Merekarud jahtisid linna meistrimedaleid

Copy
Brigittal seilav Priit Jürioja meeskond suutis kõigis kuues sõidus esimesena finišisse jõuda.
Brigittal seilav Priit Jürioja meeskond suutis kõigis kuues sõidus esimesena finišisse jõuda. Foto: Pärnu jahtklubi

Avamerepurjetamise Pärnu meistrivõistluste viimasel etapil pani tugev põhjakaarest puhunud tuul meeskondade võimed karmile proovile.

“Laupäeval puhus tuul merel kuni 16 meetrit sekundis ja nii mõnigi jaht pidi võistluse katki jätma,” rääkis regati võistlusjuht Jüri Sõber. “Täna hommikul kutsusin kaptenid kokku ja pakkusin välja idee, et võiksime jõel purjetada. Selle ettepanekuga olid kõik nõus ja kuigi kohati tundus, et jõgi kipub kitsaks jääma, suutsime kolme tunniga regati lõpuni purjetada.” 

Väiksemate purjekate ORC II grupis oli mõlemal päeval kindlalt parim Brigitta tiim, kus rooli hoidis kapten Priit Jürioja ja soote sikutasid Raiko Lepik, Tarmo Mihhotin, Mereli Kivi, Ermo Mihhotin ja Oskar Jürioja. Teise koha saavutanud Temperit juhtis Harri Murd ja soodimehe rolli täitsid Tõnis Vare, Kalev Hunt ning Margus Pall. Poodiumi kolmandale astmele seilasid Urmas Varris, Priit Kumar, Margo Põbo, Raivo Rohtoja ja Aare Sakala jahil Jäälind.

Esikolmikule järgnesid Tanel Kursi Põhjatäht, Tarmo Usta Hope ja Kaarel Maide Vanashing Point.

Suuremate jahtide ORC I grupis võistles vaid kaks meeskonda, neist parem oli Pärnu jahtklubi auliikme Ott Kikkase Sugar, kus roolipinni hoidis Alari Akermann ja reeder Kikkase kõrval sättisid soote Marko Uulits, Sven Feofanov, Rauno Leibak ning Siim Akermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles