Pärnu purjetajad pakkusid põhjanaabritele pinget

Copy
Pärnu jahtklubi lipu all võistelnud purjetajatest olid Soomes edukaimad  (paremalt) Kaarel Kruusmägi, Karl-Robert Trink ja Felix Andresen.
Pärnu jahtklubi lipu all võistelnud purjetajatest olid Soomes edukaimad  (paremalt) Kaarel Kruusmägi, Karl-Robert Trink ja Felix Andresen. Foto: Erakogu

Soome Draakon-klassi tšempionaadil Helsingi külje all Koivosaari jahtklubi akvatooriumil võistles 17 paatkonda. Kuue sõidu kokkuvõttes nautis võidurõõmu põhjanaabrite Blue Penguin Jesse Kylänpääga roolis, hõbedale tuli Sami Salomaa tiim jahil Paloma ja pronksi vääriliselt purjetas Tom Jungelli Lilla Vågen.

Pärnu jahtklubi lipu all võistelnud neljast meeskonnast oli neljanda kohaga edukaim EC2024 Pärnu nime kandval paadil seilanud kvartett Kaarel Kruusmägi, Felix Andresen, Katriin Krimm ja Karl-Robert Trink. Seitsmendaks tuli Rene Treifeldti meeskond purjekal Gustl XL, kus soote sättisid Mihkel Kosk ja Martti Kinkar.

Chimaera paatkond Rasmus Maalinn, Taavo Tenno ja Kristian Allikmaa saavutas üheksanda koha ning kümnes oli Roosi võistkond koosseisus Taavi Valter Taveter, Kati Rahnel ja Pearu Põld.

“Kõigil kolmel võistluspäeval puhus merel mehiselt,” rääkis EC2024 Pärnu kapten Kruusmägi. “Meie meeskonnal jäi pjedestaalikohast puudu vaid üks punkt, viimase sõidu finišis kaotasime Lilla Vågenile vaid poole paadipikkusega. Soomes on Draakon-klassi tase väga tugev, esikolmikusse jõudnute hulgas oli olümpiamängudel, MMi ja EMi regattidel medaleid võitnud purjetajaid.”

Tuleviku kohta avaldas Kruusmägi, et järgmise hooaja tähtsamad regatid on aprillis Euroopa meistrivõistlused Itaalias ja juunis MM Saksamaal.

“Väärib märkimist, et viimase kahe aastaga on Eesti Draakon-klassi laevastik plahvatuslikult kasvanud,” sõnas Kruusmägi ja täpsustas, et kvantiteedi kõrval on märgatavalt tõstetud kvaliteeti. “Selle aasta Eesti meistrivõistluste medaleid tulid jahtima isegi Peterburi profitiimid ja järgmisel hooajal on oodata meie regattidele Soome tugevamaid meeskondi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles