Toomas Kuuda: Ettevõtjate ootused omavalitsusele

Toomas Kuuda
, Eesti kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse juhataja
Copy
Toomas Kuuda
Toomas Kuuda Foto: Erakogu

Kohalike valimiste eel on sobiv rääkida ettevõtjate ootustest ­kohalikule võimule. Ootustest, mis aitaksid ettevõtetel tulemuslikult tegutseda ja looksid neile soodsa kasvukesk­konna. Kasu tõuseb sellest mõlemale: ettevõtjatele kasvava käibe ja kasumi ning omavalitsustele töökohtade ja sealt laekuvate maksude kujul.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus (KOKS) ei sea omavalitsusele ettevõtluse arenguga tegelemiseks otsest kohustust peale planeeringute menetlemise, ehituslubade väljastamise ja tehnilise taristu rajamise, kui seda on peetud vajalikuks. Ometi on mõni omavalitsus olnud ettevõtjatele atraktiivsem, sinna on koondunud rohkem ettevõtteid kui naabervalda. On rida toiminguid ja väärtusi, millega oma­valitsus saab aidata kaasa ettevõtluse kasvule ja töökohtade loomisele lühemas ja pikemas perspektiivis.

Toon esile Eesti kaubandus-tööstuskoja liikmete ja paljude ettevõtjate mainitud teemad, millele võiksid mõelda praegu volikogudesse kandideerijad ja millest saaksid oma tegevuses läh­tuda oktoobris valitavad ­volikogud, et olla ettevõtjasõbralikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles