Laura Lizette Sander tegi MMil ilusa debüüdi: Treener arvas, et esikümmegi olnuks reaalne

Märt Pilme
, reporter
Copy
Laura Lizette Sander tunnistas, et MMil on eriline kihutada.
Laura Lizette Sander tunnistas, et MMil on eriline kihutada. Foto: Erakogu

Pärnu Kalevi spordikooli kasvandik Laura Lizette Sander väntas täna oma esimestel maailmameistrivõistlustel ja teenis Belgias naisjuunioride temposõidus 17. koha.

19,3kilomeetrisel mõõduvõtul tuli starti 55 piigat, kes tuiskasid rajale iga 90 sekundi tagant.

Maailmameistriks krooniti venelanna Alena Ivanchenko, kes läbis võistlustrassi 25 minuti ja viie sekundiga. Hõbeda teenis britt Zoe Backstedt (+10,6) ja pronksi sakslanna Antonina Niedermaier (+25,2). Esikolmik oligi teistest kindlalt üle ja edestas järgmisi enam kui minutiga.

Sander kihutas keskmiselt 41,7 kilomeetrit tunnis ja oli poolel maal 22., ent tõusis tugeva lõpuga viis kohta kõrgemale (+2.47). Teine eestlane ja pärnaka klubikaaslane Taanis, Elisabeth Ebras oli kodusest konkurendist kaks sekundit väledam ja kaks kohta kõrgemal.

Sander nentis, et lootis kohta 15 hulgas, ent rõõmustas, et suutis sõita parema tulemuse kui nädal tagasi EMil, kus ta oli 19.

“Tipp-15 ei jäänud kaugele – vaid kolm sekundit. Tegin täna oma maksimumi ära ja vorm läheb järjest paremaks,” tunnistas 17aastane suvepealinlane vahetult pärast pingutust, kui oli soomlasest treeneri Tommi Martikaineniga sõidu pulkadeks lahti võtnud. “Tema vaatab minu minekut vaid numbrite pealt ja arvas, et esikümmegi olnuks reaalne.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles